Bombers desmunta l’operatiu preventiu per fortes olors al CAP de Buenos Aires

1336

Bombers de la Generalitat ha desmuntat a les 15.00h l’operatiu preventiu, activat a les 12.55h, per fortes olors al Centre d’Atenció Primària (CAP) de Buenos Aires, ubicat a l’avinguda de Les Mancomunitats Comarcals, 9. Set persones han estat ateses per picor als ulls i al coll, i han estat donades d’alta allà mateix. Per protocol, s’ha evacuat el centre i la Biblioteca Martorell. Els alumnes i professors de l’Escola Vicente Aleixandre han hagut de romandre dins les aules.

Fins al lloc dels fets, s’hi han desplaçat set dotacions de Bombers, així com Policia Local, Mossos d’Esquadra i el Servei d’Emergències Mèdiques. Bombers ha revisat totes les instal·lacions del CAP i els conductes de ventilació per determinar si hi havia algun tipus de fuita de gas.

Posteriorment, han comprovat el clavegueram i han fet lectures amb l’explosímetre, tant a l’interior com a l’exterior dels embornals, essent totes negatives. A més, s’han desplaçat a les piscines del Centre Integral d’Esport i Salut (CIES) sense trobar cap incidència que pogués determinar l’origen de l’olor.

“En principi només ha estat un ensurt”, ha assegurat l’alcalde Xavier Fonollosa, qui s’ha desplaçat a la zona acompanyat del regidor de Seguretat Ciutadana, Lluís Sagarra. “Han fet totes les medicions i no han trobat absolutament res, per tant han desmuntat l’operatiu i hem tornat a la normalitat”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Fonollosa ha remarcat que seguiran alerta “per si tornés a passar i si calgués reactivar el protocol per esbrinar la causa”.