Campanya preventiva de l’ús del cinturó, casc i sistemes de retenció infantil

699
Policia Local Martorell

Del 12 al 18 de setembre, la Policia Local de Martorell i Mossos d’Esquadra, estan desplegant la campanya preventiva d’ús del cinturó, casc i sistemes de retenció infantil, impulsada pel Servei Català de Trànsit (SCT). És la segona que es desenvolupa aquest any orientada a l’ús dels dispositius de seguretat passiva i la 19a de les campanyes preventives de les policies de Trànsit de Catalunya que el SCT coordinarà aquest 2022.

La campanya, segons detalla el sergent coordinador de la Policia Local de Martorell, Alfonso Sánchez, pretén “conscienciar la ciutadania sobre la importància d’utilitzar els dispositius de seguretat i contribuir a la reducció del nombre de víctimes d’accidents de trànsit”.

La Policia Local de Martorell “realitzarà controls de vigilància relacionats amb la seguretat passiva. Ens repartirem en tres torns: matí, tarda i nit. Els agents se situaran a diferents punts del municipi per comprovar que els conductors i els passatgers dels vehicles duguin el cinturó en els trajectes curts. També supervisarem l’ús del casc i de la cadireta al seient de darrera, obligatòria per a menors amb alçada igual o inferior a 1,35 metres, i homologada a les seves dimensions”.

Alfonso Sánchez, sergent coordinador Policia Local Martorell

Sánchez incideix que la campanya “serveix per recordar als conductors i acompanyats la importància de fer ús dels sistemes de seguretat, tant en turismes, com en ciclomotors i motocicletes. I vol conscienciar els pares i mares de la importància de portar els infants correctament a les cadires de seguretat”.

“Tot i que els agents han notat un descens en el nombre d’infraccions respecte d’anys anteriors, en aquests dies de campanya han detectat persones que no fan un ús correcte dels sistemes de seguretat passiva, sobretot pel que fa al cinturó”, apunta el sergent.

Alfonso Sánchez, sergent coordinador Policia Local Martorell

Els elements de seguretat passiva són bàsics per salvar vides en cas de sinistre viari. No utilitzar-los o fer-ho de manera incorrecta agreuja les conseqüències de lesivitat de les víctimes. El SCT considera primordial donar continuïtat a aquestes campanyes intensives per a continuar conscienciant als conductors i a la resta d’usuaris dels riscos i conseqüències d’aquesta acció.

Durant la campanya de febrer de 2022, les policies locals i Mossos d’Esquadra van interposar a tot Catalunya 350 denúncies diàries en una setmana, el 86% de les quals corresponien al cinturó de seguretat. No fer servir els sistemes de seguretat passiva o utilitzar-los inadequadament suposa una sanció econòmica de 200 euros i la pèrdua de quatre punts del permís de conduir.