Can Bros recupera diumenge la fira d’artesania, col·leccionsime i segona mà

579
5è Mercabros
5è Mercabros

Aquest diumenge 2 d’abril arriba una nova edició del Mercabros, el mercat de parades d’artesania, mobiliari, roba, complements, objectes de decoració i altres estris, que se celebra al barri de Can Bros. La cita tindrà com a escenari la plaça del Llobregat i el carrer d’Elies. L’horari serà de 09.00 i fins a les 14.00h, i es preveu la instal·lació de 29 parades.

És el cinquè any que se celebra la fira, una cita en la que l’organització espera congregar un bon nombre de visitants disposats a passejar, triar, remenar i adquirir tot allò que els vingui de gust. Amb aquesta intenció, arribaran a Can Bros un bon nombre de paradistes, tant de Martorell com de les rodalies i de poblacions una mica més allunyades com ara Terrassa o Igualada.

“És un mercat d’artesania, col·leccionisme i segona mà, en el que venen paradistes que són tant particulars com gent que s’hi dedica, però amb un ambient molt familiar”, diu Conxita Garrigó, veïna del barri, ideòloga i organitzadora de l’esdeveniment. Una oportunitat de trobar “productes molt variats, com per exemple sabons, cremes, quadres, joguines i llibres de segona mà, entre molts d’altres. Cada cop, les parades que venen al Mercabros són més variades i més maques”.

Conxita Garrigó, organitzadora del Mercabros

El suport de l’Associació de Veïns de Can Bros farà possible la instal·lació d’un servei de barra de bar durant tot el matí i migdia, que “tant oferirà cafès i melindros al matí, com un vermut al migdia o una botifarrada per qui es vulgui quedar a dinar”. Per això, afegeix Garrigó, s’estendran taules per a que tothom qui vulgui pugui quedar-se.

Conxita Garrigó, organitzadora del Mercabros

El Mercabros es va iniciar fa cinc anys, però a causa de la pandèmia i les restriccions es va interrompre. Ara feia un any que no se’n celebrava cap, però Garrigó destaca que “volem tornar a fer-ne un el proper mes de juny, coincidint amb la festa del barri, per Sant Joan”, i recuperar la idea de “celebrar tres o quatre edicions del Mercabros cada any”.

I és que cada cop detecta més paradistes interessats en venir: “Des que vam començar a fer el Mercabros han passat per aquí 110 paradistes”, tot i que explica que “prefereixo no fer-lo massa gran, marcar un límit en la trentena de parades”.

Conxita Garrigó, organitzadora del Mercabros

L’organitzadora anima tothom “a passar-se pel Mercabros aquest diumenge. Trobaran fàcil aparcament a l’entrada del barri”. Garrigó afegeix que, a més de la vessant comercial i lúdica, l’esdeveniment suposa una bona manera de donar a conèixer aquest barri rural de Martorell a la resta de la població i l’entorn.

Mercabros