Cap de setmana ple de disfresses, color i molta gresca amb el Carnaval

996
Carnaval 2023. Foto: Grisphoto

La rua de Carnaval del dissabte a la tarda i la rua infantil de l’Esplai Guspira del diumenge al matí seran els principals punts d’atracció del Carnestoltes 2024. Per a la gran cita de dissabte, s’han inscrit més de 1.800 participants i 33 colles al 15è Concurs de Comparses i Disfresses del Carnaval. Dissabte el Carnaval culminarà a Ca n’Oliveres amb sopar, entrega de premis, festa familiar i sessió golfa gratuïtes.

La rua s’iniciarà per a les colles a les 17.00h amb la concentració al carrer del Mur. Mitja hora més tard es farà el tret de sortida i a les 18.00h començarà el trajecte, que circularà cap a la plaça del Portal d’Anoia; carrer de Pau Claris; avinguda dels Germans Martí; plaça del Vi; rambla de Les Bòbiles; carrer de Jacint Verdaguer; plaça del Vi; carretera de Piera; carrer de Montserrat i Ca n’Oliveres.

A les 21.00h, a Ca n’Oliveres, es lliuraran els premis del Concurs de Disfresses. N’hi haurà cinc: la primera posició rebrà 2.500 euros, i els següents premiats també rebran dotació econòmica fins als mil euros del cinquè. La millor carrossa i la colla amb la millor coreografia optaran als premis especials, cadascun amb 1.000 euros. Aquests dos darrers amplien la seva dotació per donar-los més valor, i així “els imports es repartiran de manera més equitativa”, explica el regidor de Cultura, Sergi Corral.

Sergi Corral, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

Després se celebrarà el sopar de les colles i una sessió musical carnavalesca i familiar (21.30h) de la mà del DJ Bogu. A la 01.00h prendrà el relleu la sessió golfa amb DJ Roger Freedom, per a majors de 16 anys i fins a completar la capacitat de l’aforament, de 1.300 persones. Ambdues festes són gratuïtes.

Diumenge arribarà el Carnaval Infantil de l’Esplai Guspira, al voltant de la plaça de les Cultures. A les 09.30h hi haurà una gimcana, a les 11.00h, el ‘Bufanúvols’, un espectacle infantil amb La Roda d’Espectacles i l’inici de les inscripcions per al Concurs de Disfresses. Aquest se celebrarà dins la Rua Infantil (12.00h) que recorrerà els carrers de Corbera de Llobregat; l’avinguda del Camí Fondo i el carrer d’Esparreguera fins retornar a la plaça de les Cultures. A les 13.30h es farà l’entrega de premis.

De fet, la programació es va iniciar amb el concert de Mala Vida a la Nau 2 de Ca n’Oliveres dissabte passat. El proper dijous (17.30h), a l’Enrajolada, se celebrarà el taller ‘Antifaç de Carnaval’ de l’artista Carme Bueno, dins del cicle CreART. I a la Biblioteca es durà a terme dissabte (11.30h) la lectura d”El Rei Carnestoltes i la Vella Quaresma’, la interpretació de l’actriu Fina López dins del cicle ‘L’Hora del Conte’.

El Carnaval és una de les festivitats amb més participació del municipi, “on l’únic objectiu és passar-s’ho bé”, ha expressat Corral. “L’èxit del Carnaval es deu al fet que a la gent li agrada trencar les normes, posar-se al darrere d’una màscara i deixar de ser qui són per un dia”. Enguany, explica el regidor, “no hi haurà lema. Que cadascú es disfressi del que millor consideri, el millor és la creació lliure i espontània de cada persona”. El regidor engresca tothom “a que s’animi a sortir, que quanta més gent siguem, més riurem!”.

Programa Carnaval 2024