Caramelles celebra una gimcana a La Vila i recorre Martorell amb els seus cants

368
Caramelles 2021
Caramelles 2021

Caramelles de Martorell ha tornat a celebrar el Diumenge de Pasqua adaptant les tradicionals cantades al 2021 i reunint, seguint les mesures de seguretat, els cantaires que en formen part. Amb una gimcana que ha durat unes tres hores, una seixantena de cantaires, de totes les edats, han conegut racons i curiositats de Martorell.

Els participants de la gimcana han estat dividits en grups, per respectar els grups bombolla i evitar que es barregessin, i han rebut un nom i un distintiu diferent als de la resta. Identificats, cada grup ha rebut unes instruccions que els han dut pels carrers de La Vila descobrint pistes i fent-los conèixer indrets martorellencs i la seva història. Els cantaires han passat per llocs com El Círcol, la Torre de les Hores o l’Enrajolada i han completat una gimcana que també ha fet sonar els cants caramellaires a través dels altaveus situats al carrer Francesc Santacana.

Tornen després d’un any d’inactivitat

La pandèmia de coronavirus va privar Caramelles de Martorell celebrar el seu 90è aniversari als carrers, però un any més tard, hi han tornat adaptant-se al que sí que poden fer. La seva presidenta, Anna Gil, ha parlat dels canvis que està vivint l’entitat i posa el focus en les noves necessitats dels cantaires: “Hem innovat, els nens demanen altres coses i Caramelles també han d’anar evolucionant”.

Anna Gil, presidenta Caramelles Martorell

Enguany, el tret distintiu ha estat el nou tema en l’estil rap, que han creat per al 2021 i que també ha sonat durant el matí. Sobre apostar per aquest estil musical, Gil ha explicat que correspon als trets que defineixen l’entitat, molt conscient de la realitat, i exposa que el nou tema és una manera de reivindicar la llibertat d’expressió.

Anna Gil, presidenta Caramelles Martorell

La presidenta de Caramelles Martorell ha admès que ha estat un any dur en què els seus participants no han pogut ser en les activitats que tenien previstes. Malgrat tot, s’ha mostrat contenta per poder fer sentir les caramelles a Martorell.

Anna Gil, presidenta Caramelles Martorell

A causa de la pandèmia, els cantaires no han pogut fer la cantada, però un cotxe, amb els capgrossos caramellaires, el Met i la Queta, ha recorregut els carrers martorellencs per arribar a tots els veïns en el Diumenge de Pasqua. Tots els participants han rebut un obsequi i han entrat en el sorteig d’entrades per a activitats culturals.