Càritas inicia diumenge la campanya nadalenca de recollida d’aliments

1051
Recollida aliments Càritas
Recollida aliments Càritas

Càritas Interparroquial de Martorell és a punt d’iniciar la campanya nadalenca de recollida d’aliments per a famílies en situació de vulnerabilitat. L’entitat serà diumenge a la Fira de Santa Llúcia de Rosanes i a la 5a Marató de Contes en català per acaptar productes bàsics. Durant el mes de gener, tenen previst impulsar la campanya de recollida d’oli a les parròquies de Crist Salvador i Santa Maria.

La responsable de Càritas Martorell, Assumpta Clopas, ha explicat que els voluntaris de l’entitat seran diumenge al matí a la Fira de Santa Llúcia de Rosanes per recollir “aliments bàsics de llarga caducitat: llegums, pasta, arròs, olis, llet i conserves”. A les 17.30h, estaran a la 5a Marató de Contes en català, que tindrà lloc a la Biblioteca Martorell, per demanar xocolata en pols, “un producte d’alimentació infantil que ens demanen molts usuaris”.

Assumpta Clopas, responsable Càritas Martorell

Càritas Interparroquial desplega aquest Nadal un programa de lliurament d’aliments a persones en situació de vulnerabilitat que vol implicar gent de totes les edats. Els alumnes de Catequesi de les parròquies martorellenques se sumaran a la recollida de xocolata en pols, a més de pots de fruita per a nadons i torrons; els joves han confeccionat braçalets per vendre’ls, i els adults organitzaran la tradicional campanya de l’oli durant el gener, “un mes dur per a les famílies”, ha assegurat Clopas, qui ha detallat que “posarem caixes de recollida d’ampolles d’oli a les entrades de les esglésies de Crist Salvador i de Santa Maria”.

Assumpta Clopas, responsable Càritas Martorell

Tant Càritas com Creu Roja treballen en xarxa amb els Serveis Socials Bàsics de l’Ajuntament de Martorell a l’hora de subministrar les necessitats bàsiques a famílies en risc d’exclusió social. Els tècnics avaluen el grau d’urgència social de cada persona i els deriven a aquestes entitats per tal de rebre ajuts bàsics d’emergència, especialment menjar. L’opció prioritària de Serveis Socials Bàsics, però, és la targeta per compra d’aliments, ja que proporciona a les persones aliment fresc i evita la seva estigmatització.

Voluntaris Banc dels aliments
Voluntaris Banc dels aliments

El Gran Recapte del Banc dels Aliments arriba a les 12 tones

Una de les primeres accions solidàries del Nadal va ser el Gran Recapte de la Fundació Banc dels Aliments, que es va organitzar el dies 1 i 2 de desembre. Tres grans supermercats martorellencs (Carrefour i els dos Mercadona) van sumar-s’hi i van aconseguir recaptar unes 12 tones de productes bàsics (olis, llet i conserves), repartides en 27 banyeres de 450 Kg cadascuna.

Els voluntaris repartien una bossa de plàstic als clients per a que hi dipositessin aliments. La voluntària Paqui León explicava que “de necessitats de menjar n’hi ha tot l’any, però potser en aquesta època la gent es solidaritza una mica més”. A l’altra banda, en Marcos i la Silvina deien que “la majoria d’anys hi participem per ajudar la gent que té problemes i necessitats. És més important donar menjar que diners”.

Voluntaris i donants Gran Recapte

El Gran Recapte representa prop del 25% de tot el que recapta el Banc dels Aliments al llarg de l’any. Enguany ha superat els 25.000 voluntaris repartits en 2.700 punts de mercats i supermercats de tot Catalunya.