Carlos Blázquez uneix Martorell amb Àvila en una ruta de sis dies en bicicleta

452
Carlos Blázquez i Javier Blázquez
Carlos Blázquez i Javier Blázquez

El martorellenc Carlos Blázquez ha rodat aquest estiu des de Martorell fins a Cillán (Àvila) en una sortida que ha completat en sis dies i en la qual ha recorregut 763 quilòmetres. Acompanyat per Javier Blázquez, un familiar, ha unit les dues poblacions en la sortida més llarga que havia fet fins al moment i ha complert un somni que ja fa temps que volia dur a terme.

Tot i que ja havien estat junts en altres proves, la d’aquest estiu ha estat la de més quilòmetres i en què han recorregut més distància de cop. La idea de fer aquest viatge va sorgir del martorellenc Carlos Blázquez, a qui ja rondava pel cap unir les dues localitats. I va veure en aquest estiu l’oportunitat perfecta per fer realitat el somni.

Malgrat que la seva intenció era córrer una cursa als Pirineus el mes de setembre, la pandèmia va privar-lo de fer-ho i va optar pel pla B. Aquest pla han estat els més de 700 quilòmetres que els van fer passar per sis províncies i que va acabar el passat 6 d’agost. “Porto molts anys amb això al cap i aquest any s’han unit els astres per poder fer la ruta aquets estiu”, explica Blázquez.

Carlos Blázquez, ciclista martorellenc

Un viatge planificat en un mes

La sortida des de Martorell va ser el diumenge 1 d’agost i la primera etapa va ser de 183 quilòmetres fins a Mequinensa (Saragossa). El martorellenc Blázquez va dibuixar el viatge i les seves etapes tot just un mes abans i va preveure sis etapes. A més, un cotxe va acompanyar els dos ciclistes amb l’equipatge, així que van poder rodar amb més facilitat. Les següents parads van ser Alcorisa i Monreal del Campo (Terol), Sigüenza (Guadalajara), Colmenar Viejo (Madrid) i Cillán (Àvila).

Després de recórrer els 763 quilòmetres, el martorellenc explica que han tingut moments de tot, però destaca la seva arribada a Cillán i la benvinguda que van tenir: “no esperàvem la rebuda que ens va fer el poble amb pancartes i amb música i va ser molt emocionant”.

Carlos Blázquez, ciclista martorellenc

Després de ser a curses com la Transpirinaica, la Quebrantahuesos o la Irati Xtrem, Blázquez ha completat una de les proves més especials per a ell, i ha explicat que no descarten repetir-la, però en l’ordre invertit i fent arribada a Martorell.