Dilluns s’aixeca el confinament comarcal per als grups bombolla

452

El govern de la Generalitat ha acordat aixecar el confinament comarcal a Catalunya, vigent des del 8 de febrer. A partir de dilluns 15 de març estarà permès sortir de la comarca i desplaçar-se per tot el territori català, però sempre que es faci amb la bombolla de convivència. Aquesta mesura estarà en vigor durant 14 dies, és a dir, fins al diumenge 28 de març. S’eliminen així, les restriccions de mobilitat, que estava restringida des de la tardor, amb una excepció breu durant els dies de Nadal.

Una altra de les novetats és que el comerç de fins a 800 metres quadrats podrà obrir tots els dies de la setmana. Serà així a partir del dia 15. Fins ara, els caps de setmana només podien obrir els comerços considerats essencials. Pel que fa a la restauració, es mantindrà l’horari actual d’obertura de bars i restaurants, que podran atendre clients en els locals entre les 7.30 i les 17.00h. Les sales de jocs podran reprendre activitat d’acord amb el pla establert.

En l’àmbit esportiu, es permetran les competicions federades per als menors de 16 anys. A més, es permet l’assistència de públic a les competicions esportives amb seient preassignat, excepte les estatals i internacionals que tenen prohibicions d’altres organismes

Setmana Santa

Per Setmana Santa no es podrà viatjar entre comunitats, excepte les Balears i les Canàries, perquè així s’ha acordat en el Consell Interterritorial de Salut. També s’han decidit les restriccions que s’aplicaran a la interacció social: les trobades entre persones de diferents nuclis de convivència només poden fer-se en espais públics.

Si són en espais públics tancats, interiors, s’han de fer amb un màxim de quatre persones. Si són en espais públics oberts, exteriors, el límit s’amplia fins a sis persones. Als domicilis particulars no s’hi podran fer reunions amb persones de fora del nucli de convivència.