Martorell, escenari de dues etapes de l’edició centenària de La Volta a Catalunya

516
98a Volta a Catalunya

L’edició 100 de La Volta a Catalunya tornarà a passar per Martorell després de no disputar-se el curs passat. I enguany ho farà per partida doble, en la tercera i sisena etapa, els dies 24 i 27 de març, respectivament. La Volta a Catalunya seguirà tots els protocols anti COVID per als ciclistes que hi prenguin part.

La prova catalana tindrà un recorregut de 1095’5 quilòmetres i passarà per totes les províncies catalanes. La primera etapa tindrà lloc el 22 de març amb inici i arribada a Calella, i donarà pas a la resta d’etapes que combinaran la muntanya, circuits urbans i circuits tancats, com el Circuit de Catalunya en la sisena etapa.

Doble presència a Martorell

Per Martorell, els ciclistes rodaran en dues ocasions. La primera serà el dimecres 24 de març, en una etapa que començarà al Canal Olímpic de Catalunya (Castelldefels), i que acabarà a Vallter 2000, en un recorregut de 203 quilòmetres. És previst que els ciclistes arribin a Martorell entre les 12.15h i les 12.30h i arribaran des de Sant Andreu de la Barca per l’Avinguda del Congost.

En la sisena etapa, els ciclistes de La Volta a Catalunya tornaran a trepitjar Martorell i ho faran en una etapa que començarà a Tarragona i que acabarà a Mataró. Martorell serà la porta que obri el camí dels ciclistes cap al Vallès en una etapa de 194 quilòmetres. El recoregut d’aqueta etapa serà diferent al dels anys anteriors, i és que els corredors entraran des de Gelida, enfilaran el carrer de Sant Genís, el carrer Mercadal i el carrer del Mur.

En total, s’hi han inscrit 25 equips, i es reprendrà després que el curs passat no pogués celebrar-se a causa de la pandèmia. Miguel Ángel López, de l’equip Astana, defensarà el liderat, seguit per Adam Yates i Egan Bernal.