SEAT estalvia 7,2 milions d’euros gràcies a les idees dels seus treballadors

239

El programa ‘Idees SEAT’, que convida tots els treballadors de la companyia a proposar millores en el seu dia a dia que permetin optimitzar tasques, processos i altres aspectes del seu entorn laboral, va recopilar l’any 2020 més de 3.000 iniciatives. D’aquestes, les gairebé 850 que ja s’estan posant en marxa, han permès estalviar 7,2 milions d’euros a SEAT.

‘Idees SEAT’ s’ha renovat i digitalitzat, des de fa dos anys, i és una aposta decidida de la companyia per promoure la innovació i el talent intern, donant veu als professionals per plantejar millores en el seu dia a dia laboral. Els treballadors presenten les seves propostes en una plataforma digital i, posteriorment, aquestes passen un procés d’anàlisi per estudiar la seva validesa i aplicabilitat. Finalment, la companyia premia als creadors amb un incentiu econòmic, que a l’edició de 2020 va aconseguir els 0,9 milions d’euros. En la selecció de les millors iniciatives, s’han tingut en compte criteris com l’aportació de valor i el seu potencial d’estalvi econòmic.

En aquesta edició, la idea que més estalvi ha generat ha estat la del disseny d’un algorisme d’alerta que enforteix el sistema de seguiment d’albarans per a peces de subministrament JIT (Just in time, per les seves sigles en anglès, o aquelles de les quals no existeix estoc i que se subministren en qüestió d’hores). Així mateix, destaquen altres iniciatives de caràcter sostenible, com la substitució de bombes d’oli per bombes de buit sense emissions en els sistemes de refrigeració de les instal·lacions productives, o la introducció d’un nou algorisme que prioritza l’ús d’aigua per a manteniment segons les necessitats reals, enfront de l’anterior ús automàtic per hores.