Les millores a Pere Teixiné amplien espai, jocs, verd i places d’aparcament

5016

L’alcalde Xavier Fonollosa, la regidora de Serveis Urbans i Via Pública, Elisabeth Plaza, i el president de l’associació de veïns de Torrent de Llops i rodalies, Francisco Romero, han inaugurat aquesta tarda la remodelació de la plaça Pere Teixiné. L’acte s’ha fet coincidir amb la Festa de Nadal del barri, amb visita del patge reial i xocolatada.

Les tasques han permès millorar tota l’illa de 5.500 metres quadrats, dels quals 4.200 corresponen a plaça i 1.350 a noves voreres. S’hi ha instal·lat una nova zona de jocs infantils, i millorat l’existent, s’hi ha col·locat un workout per a fer exercici a l’aire lliure amb 250 metres quadrats de paviment de cautxú.

A les voreres s’han creat 250 metres quadrats d’aparcament que suposen 22 places noves places. S’hi han retirat 59 arbres, dels quals 10 s’han trasplantat al també remodelat passeig de Catalunya. S’hi han plantat 62 arbres nous (20 grevillees, 13 plataners, 8 prunus, i 21 sophores).

S’hi ha plantat 350 metres quadrats de gespa, i s’hi ha renovat tot el mobiliari amb 25 bancs, 10 butaques i 9 papereres. S’hi ha remodelat tot l’enllumenat públic, col·locant 6 columnes de 8 metres amb 3 projectors cadascuna, i s’hi han recol·locat els fanals existents. A les voreres s’han afegit 3 fanals.

L’alcalde Fonollosa ha dit que la plaça “sembla més gran del que era, però els metres són els mateixos repartits de manera diferent. Era una petició expressa i encertada de la pròpia associació de veïns, que ens demanava tenir un espai diàfan per poder fer activitats com la d’avui”. “Els pobles avancen entre tots i entre tots hem fet que aquesta plaça sigui una realitat que gaudirem plegats”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La regidora Elisabeth Plaza ha explicat que “volíem donar les gràcies a l’associació de veïns, perquè des de l’inici han treballat amb nosaltres i han definit moltes parts d’aquest projecte. Hem fet un espai diàfan, com ells ens havien demanat, una part de jocs infantils per edats i un workout. També hi ha una taula de ping-pong que els alumnes de l’Escola Lola Anglada tant havien demanat a l’alcalde”.

Elisabeth Plaza, regidora de Serveis Urbans i Via Pública

“Teníem clar que els quatre xipresos no es podien tocar, perquè són tot un símbol, ja que la plaça és coneguda popularment com “los cuatro pinos”. Seguirem treballant per tenir orgull de poble i per l’urbanisme al servei de les persones”, ha tancat.