Clam per la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart a la plaça de la Vila

2727
Concentració de rebuig a l'empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart
Concentració de rebuig a l'empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart

Unes 150 persones s’han acostat, aquest dimarts al migdia a la plaça de la Vila, a la concentració de protesta per les detencions dels presidents de l’ANC, Jordi Sànchez, i d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. Els concentrats han escoltat un manifest consensuat per l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). El text reclama la llibertat immediata dels dos empresonats i condemna que l’estat espanyol ha tornat a creuar una línia vermella.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha llegit el manifest comú que s’ha pogut escoltar simultàniament a les portes dels consistoris catalans i que denuncia l’empresonament de Sànchez i Cuixart com a “una mesura no pas justa, sinó il·legal. No han comès cap delicte. No demanem clemència. Exigim justícia”. El text recalca que “des d’ahir, a la Unió Europea hi ha presos polítics”, clama per la llibertat “que no es compra ni es ven, ni es negocia ni es demana, la llibertat s’exerceix com el més preuat tresor que hi ha sobre la terra”. I finalitza amb “una crida a tots els organismes internacionals. Ho diem ben alt i ben clar. Help Catalonia”.

Lectura del manifest a càrrec de l'alcalde Xavier Fonollosa

Han acompanyat Fonollosa en els parlaments el primer tinent d’alcalde Adolf Bargués i el regidor de Promoció Econòmica, Comerç, Turisme, Règim Interior i Noves Tecnologies Lluís Amat. Molts dels assistents portaven pancartes amb l’eslògan ‘Democràcia’ i han corejat la paraula ‘llibertat’.

Concentració silenciosa al vespre

Les entitats sobiranistes de Martorell han reunit, aquest vespre a la plaça de la Vila, unes 300 persones per reivindicar la llibertat dels empresonats. Ha estat a través d’una concentració silenciosa amb espelmes, que han quedat dipositades al terra formant la paraula ‘llibertat’. L’alcalde Xavier Fonollosa, acompanyat de regidors del consistori, ha tornat a llegir el manifest municipalista de condemna dels fets esdevinguts ahir a la nit.