Cloenda del 2n ‘Accelera Martorell: reptes de la indústria 4.0 en automoció’

189

El proper 8 d’abril, a les 17.00h, al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de Martorell se celebrarà l’acte de cloenda i lliurament premi concurs millor idea de la 2a edició ‘Accelera Martorell: reptes de la indústria 4.0 en l’automoció’, programa primer preacceleradora d’emprenedoria especialitzada en el sector de l’automoció. L’acte comptarà amb les intervencions de Xavier Fonollosa, alcalde Martorell, Joaquim Ferrer, secretari d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, i Josep Maria Vall, president del Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC).

L’Ajuntament de Martorell a través del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner i en col·laboració amb el Clúster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya (CIAC) i la Universitat de Lleida han impulsat per segona vegada el programa Primer de Preacceleració per coordinar projectes emprenedors territorials d’alta especialització en el sector de l’automoció amb la preacceleradora ‘Accelera Martorell: reptes de la Indústria 4.0 en l’Automoció’. Aquesta iniciativa té com a objectiu d’estimular l’emprenedoria d’empreses que des del primer moment volen créixer basant-se en la innovació i la tecnologia.

El programa Primer d’emprenedoria especialitzada en automoció ‘Accelera Martorell’ vol solucionar reptes del sector de l’automoció i els 15 alumnes participants en aquesta 2a edició han rebut formació especialitzada (tecnològica i empresarial) que els hi ha permès adquirir habilitats i coneixements necessaris per desenvolupar, durant aquests mesos, diferents solucions per posar en marxa aquestes iniciatives empresarials.

Durant la jornada Demoday de cloenda de l’edició del proper 8 d’abril, els alumnes participants en el concurs presentaran davant el jurat els projectes en els quals han estat treballant aquests mesos durant el programa de preacceleració, posteriorment es clourà amb l’entrega del premi al guanyador del concurs. El 7 d’abril els alumnes participaran en un taller sobre Elevator pitch impartit per Jordi Puigdellívol (Sherpa), expert en innovació, emprenedoria, models de negoci i estratègia, que els ajudarà a preparar les seves presentacions. La millor idea guanyadora del concurs rebrà un premi econòmic de 2.500 euros per engegar el desenvolupament del seu projecte i gaudirà d’un any d’allotjament gratuït al Viver del Molí Empresa.

L’objectiu general del concurs és incentivar les solucions dels reptes plantejats pel sector, reconèixer i premiar l’esforç emprenedor dels participants en la preacceleradora, potenciant l’esperit emprenedor especialitzat en el territori del Baix Llobregat Nord i incentivant el talent creatiu i emprenedor. Amb aquestes iniciatives també es pretén augmentar la projecció externa dels serveis d’assessorament i acompanyament als projectes empresarials del Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell.

El jurat del concurs estarà format per representants de diferents empreses i entitats. Com a representat de l’Ajuntament de Martorell, Rosa Cadenas, regidora de Promoció Econòmica; com a representant del Clúster de l’Automoció, Josep Nadal, gerent del Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC), i com a representant de l’equip docent del programa ‘Accelera Martorell’, Joan Matutano, president Promaut. Representant del departament d’empresa i coneixement de la Generalitat de Catalunya, Lourdes Miras, responsable del Programa Primer de Catalunya Emprèn, i representant empresaris del sector d’automoció, Pedro Calef, COO de Btech, president de l’Associació Empreses Polígons Industrials Martorell (AEPIM).

Formació especialitzada 2a edició ‘Accelera Martorell’

En aquesta 2a edició de la preacceleradora ‘Accelera Martorell’, els alumnes han participat de manera telemática en un programa formatiu especialitzat totalment gratuït i subvencionat de més de 100 hores de formació (72 hores formació tecnològica especialitzada i més de 30 hores formació empresarial).

Els 15 participants durant el transcurs d’aquesta segona edició del programa han rebut formació especialitzada dins el sector de l’automoció a través de diferents àmbits com lean manufacturing, digitalització en l’entorn industrial, robotització de processos, IOT, recollida de dades, Big data i realitat augmentada i virtual. Aquestes sessions de formació, així com el seguiment dels projectes i sessions grupals especialitzades han estat impartides per professionals reconeguts i amb gran experiència dins el sector de l’automoció.

Durant el programa diferents professionals del sector han realitzat sessions dedicades als Reptes específics del sector de l’automoció com Joan Matutano, president del grup PROMAUT, Josep Nadal, gerent del Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC), Manel Garcia, de l’empresa Aubay, i Xavier Riba, de l’empresa Innovae.

Al desembre, els participants van gaudir del networking virtual ‘Equips innovadors per emprendre’ dinamitzat per Maria Batet, facilitadora gràfica amb eines de creativitat per acompanyar equips a pensar millor. Els alumnes també van fer una visita a Casa SEAT, l’innovador hub de mobilitat de SEAT ubicat a Barcelona, guiada per Gabriele de Palma, managing director de Casa SEAT.

Una novetat d’aquesta edició és, que gràcies a la col·laboració amb la Universitat de Lleida, els participants rebran la titulació de curs d’expertesa universitària homologat amb 15 crèdits.