Cloenda i lliurament de diplomes als 13 participants del Circuit d’Acollida Local

1334
Cloenda Circuit Acollida Local

A la Sala de Plens s’ha fet aquest matí l’acte de cloenda i lliurament de diplomes del Circuit d’Acollida Local (CAL) del Servei d’Acollida, Diversitat i Accions Comunitàries de l’Ajuntament de Martorell. Un total de 13 persones estrangeres han completat la formació que els permetrà obtenir el Certificat de Primera Acollida de la Generalitat de Catalunya.

Aquest acte de cloenda dona resposta al Decret 150/2014, de 18 de novembre, dels serveis d’acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya. La finalitat d’aquesta sessió és donar als usuaris del servei una benvinguda presencial, col·lectiva, i solemne al municipi, i reconèixer-los com a nous veïns i veïnes. Per aquest motiu, han estat rebuts per l’alcalde Xavier Fonollosa i la regidora de Serveis Urbans i Via Pública, Elisabet Plaza.

L’alcalde Fonollosa els hi ha desitjat molta sort i els hi ha explicat que “Catalunya és una terra d’acollida històrica, una terra de pas on molta gent s’hi ha quedat. Està configurada de molta gent que ha vingut d’altres indrets i junts hem anat creant-la. Martorell també és una ciutat de pas, amb gent vinguda de molts llocs diferents en els darrers 2.000 anys. Volem que tots els que vinguin tinguin una feina per guanyar-se la vida, un habitatge i que creïn arrels”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El curs intensiu ha estat impartit per la Fundació FICAT, subvencionat pel Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya. Ha tingut lloc a la Casa de Cultura de la Vila i a El Círcol, durant cinc setmanes, de dilluns a divendres, cinc hores diàries. Hi han pres part dues dones i 11 homes del Marroc (10), Perú (1) i Nigèria (1).

Lola Romero, referent del Servei d’Acollida, Diversitat i Accions Comunitàries, ha explicat que “la formació ha constat de tres mòduls: 90 hores de coneixement del català, 15 hores de coneixements laborals i una visita al sindicat CCOO, 15 hores de coneixements de la societat catalana i del seu marc jurídic, en concret amb el programa ‘Coneix Martorell’ on s’han fet visites al museu de l’Enrajolada, itinerari per la Vila, visita al Molí Fariner, departaments de participació ciutadana, d’ensenyament, de Serveis socials, SIAD i coneixements específics de cultura, tradicions del poble”.

Lola Romero, referent del Servei d’Acollida, Diversitat i Accions Comunitàries

El CAL els ajuda a integrar-se al municipi, tenir coneixement de la llengua i el funcionament de l’administració i equipaments. Amb la finalització del curs obtindran el Certificat de Primera Acollida que atorga la Generalitat de Catalunya i pot ajudar en el seu procés d’arrelament al municipi i a Catalunya, a més de ser d’utilitat en alguns processos d’estrangeria. El benefici per a la societat és el fet que esdevenen persones més preparades i més lliures, més capaces, per tant, de participar i contribuir a la millora de la mateixa societat.