Clou el projecte CUEME amb la trobada de les cooperatives a La Fageda

921
Visita CUEME a La Fageda

Un total de 170 alumnes de les escoles José Echegaray, Mercè Rodoreda, La Mercè i El Pontarró de 5è de Primària, participants enguany en el projecte ‘Cultura Emprenedora a l’Escola’ van fer dijous passat una trobada de cooperatives a la fàbrica de iogurts La Fageda, gran referent de cooperativa d’emprenedoria social que gràcies a la seva activitat econòmica dóna treball i habitatge a persones amb necessitats especials.

Les vuit cooperatives escolars de Martorell, ‘Echegart’ i ‘L’artesania de l’Echega’ (Escola José Echegaray), ‘Rodocoop’, ‘EquipMR’ i ‘Children Company’ (Escola Mercè Rodoreda) i ‘Femcoop’, ‘Coopeco’ (Escola La Mercè), van fer la visita acompanyats de l’equip de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, el professorat corresponent de les escoles, en total unes 190 persones. La cooperativa ‘Galàxia Manualitats’ (Escola El Pontarró), no va poder assistir-hi degut a un altre esdeveniment important.

La sortida, emmarcada i subvencionada totalment pel projecte ‘Cultura Emprenedora a l’Escola’ de la Diputació de Barcelona, es va programar amb un doble objectiu. D’una banda, fer una trobada de totes les cooperatives de Martorell participants enguany en el projecte, i de l’altra que els alumnes coneguin les instal·lacions i el funcionament de La Fageda com a exemple de cooperativa d’emprenedoria social sense ànim de lucre, detalla Carme Moles, tècnica de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell.

Reproductor d'àudio
Carme Moles, tècnica Promoció Econòmica

Al llarg de la visita els alumnes van conèixer la filosofia d’aquesta cooperativa i el seu model de negoci, que persegueix la integració social de les persones que hi treballen. Els cooperativistes van poder realitzar una visita guiada per les seves instal·lacions que compten amb una granja amb unes 400 vaques lleteres, un viver per a la reforestació i la planta de productes làctics. L’activitat va finalitzar amb un tast de productes làctics i la projecció d’un audiovisual.

La Fageda no és una empresa, és un projecte social

La Fageda és una entitat catalana d’iniciativa social sense ànim de lucre creada a Olot el 1982. Té com a finalitat la integració laboral de les persones de la comarca de la Garrotxa (Girona) que pateixen discapacitat intel·lectual o trastorns mentals severs. Hi treballen un total de 270 persones, incloses usuaris i professionals.

La cooperativa La Fageda està integrada per tres entitats (La Fageda Societat Cooperativa, la Fundació de serveis assistencials de la Garrotxa i la Fageda fundació), que tot i ser molt diferents totes persegueixen la mateixa finalitat d’integració social de les persones que treballen en el projecte i dels seus familiars oferint formació, acompanyament, oci, espais culturals i esportius, així com aquells que contribueixin a aglutinar i a reforçar el sentit de pertinença al projecte Fageda. La Fageda manté intacte l’objectiu social que persegueix des de la seva fundació l’any 1982.