Clou la novena edició de la Haima, el projecte que ajuda els nouvinguts a descobrir Martorell i els seus serveis

1764
Acte de cloenda de la novena edició del projecte Haima, al Círcol de Martorell

Una quinzena de dones nouvingudes al municipi han rebut aquest divendres al matí, en un acte celebrat al Círcol, els seus diplomes d’aprofitament de la novena edició del projecte Haima, amb què l’Ajuntament de Martorell dota les participants dels coneixements bàsics perquè tinguin cobertes les seves necessitats relacionals i s’evitin així situacions d’exclusió.

La mediadora responsable del projecte Haima, Amal Chouhaibi, ha explicat que la iniciativa va dirigida a “persones que potser ja porten cert temps aquí, però que no surten prou de casa, i desconeixen la societat en què viuen. Aquest espai els permet conèixer tots els serveis de Martorell i altres persones en la seva mateixa situació”.

Amal Chouhaibi, responsable Haima

A l’acte de cloenda de la novena Haima hi han participat entre altres la regidora de Benestar Social i Joventut, Cristina Dalmau; el regidor de Cultura, Sergi Corral, i l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, que ha recordat a les participants que “aquesta és una terra d’acollida on els nens i les nenes són exactament iguals, i així els heu d’educar”, i les ha convidat a integrar-se perquè “els vostres fills ja són catalans i vosaltres també i, entre tots, formem aquest gran país”.

La Haima és una iniciativa dels departaments d’Ensenyament i de Benestar Social del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell. Durant quatre mesos es promou l’aprenentatge de la llengua catalana i es dota les participants de coneixements bàsics sobre salut i hàbits saludables per a infants i adults; les tradicions catalanes; els drets i deures de la ciutadania a Catalunya o el seu desenvolupament com a dones.

També es visiten alguns equipaments martorellencs com ara la Biblioteca, la Casa de la Vila o la comissaria dels Mossos d’Esquadra. En aquest sentit, la regidora de Benestar Social, Cristina Dalmau, ha animat les participants a seguir “creant vincles amb la resta de persones del poble, del qual també en formeu part” i els ha desitjat “molta força per continuar amb el vostre projecte de vida”.

Cristina Dalmau, regidora Benestar Social

El regidor de Cultura, Sergi Corral, les ha animat a “seguir participant dels diversos actes culturals que des de l’Ajuntament fem al llarg de l’any: no només anar a la Biblioteca, que també, sinó anar a teatre, a concerts, festivals, etcètera, us animo a que no pareu”.

El tècnic de Benestar Social, Xavier Tort, ha destacat que “això no és una cloenda sinó un tret de sortida, un principi”. Mentre que la responsable del projecte, Amal Chouhaibi, ha afirmat que a la Haima “hi fem tot el que podem i més, i busquem sempre les sessions formatives més interessants”.

Chouhaibi ha recordat també que les persones interessades en formar part de la propera Haima, que arrancarà l’1 de juny, poden dirigir-se a Serveis Socials o al CDIAP, i sol·licitar-ho. Ella mateixa s’encarrega de fer-los l’entrevista d’acollida i deriva les interessades cap a la Haima o d’altres projectes com el Coneix Martorell o Coneix el català.

L’acte ha culminat amb una degustació de plats dolços i salats típics dels països d’origen de les participants en aquesta novena edició de la Haima.