L’Arc de Sant Martí recapta 11.000 euros en un festival ple de ritme, alegria i solidaritat

2098
22è Festival de l'Arc de Sant Martí a El Progrés.
22è Festival de l'Arc de Sant Martí a El Progrés.

La Fundació Arc de Sant Martí va recaptar prop d’11.000 euros aquest divendres al vespre al teatre d’El Progrés en la 22a edició del Festival Benèfic, per destinar-los a la construcció d’una residència per a persones amb discapacitat intel·lectual. La cita va reunir unes 350 persones i va incloure actuacions musicals de cançons de l’estiu i una tómbola amb prop de 600 articles. La recaptació encara s’incrementarà més quan s’hagin recomptat les aportacions que han fet enguany les empreses col·laboradores.

Nit d’alegria, de música i de solidaritat a El Progrés. Una vetllada en la que seixanta usuaris i voluntaris de l’Arc de Sant Martí van pujar a l’escenari per coreografiar les cançons de l’estiu. Activitat refrescant i motivadora, però que també comporta un gran aprenentatge vital. Així ho expressava entre bambalines la presidenta de la Fundació Arc de Sant Martí, Juani González:”els nois i noies porten assajant les coreografies des del setembre passat. S’ho han passat molt bé i alhora han après moltes coses”.

A manca de recomptar les aportacions que han fet les empreses i establiments, la recaptació de la nit -preu de l’entrada i la venda de tiquets de la tómbola- va ser de prop d’11.000 euros, diners que com explicava González, aniran destinats al benestar dels usuaris i a seguir avançant en fer possible la construcció d’una residència al costat del nostre centre de dia”.

Juani González, presidenta de la Fundació Arc de Sant Martí

Els presentadors Rosa Cadenas i Guillem Rodríguez van anunciar cadascuna de les cançons que es portaven a escena, una segona part dels temes estiuencs que ja havien començat a representar en la cita anterior. El director artístic de l’espectacle, Beni Martos, les definia com “peces amb ritme, molt alegres, d’artistes com Ricky Martin, Chayanne o David Civera. Els nois i noies s’ho han passat molt bé, i a nivell personal és molt agraït col·laborar-hi”.

Beni Martos, director artístic del Festival Benèfic

Cadenas: “Martorell és un poble acollidor de persones amb discapacitats”

La gerent de la Fundació, Rosa Cadenas, va explicar que “davant alguns fets discriminatoris que han quedat reflectits darrerament als mitjans de comunicació sobre discriminació a persones amb discapacitat, cal dir que Martorell, per contra, és un poble molt acollidor. Mireu si ho és que cada any ens ve a veure i col·laborar tanta gent!. A més, l’Arc de Sant Martí compta amb 300 socis i només el darrer any hem atès també prop de 300 persones”.

Rosa Cadenas, gerent de la Fundació Arc de Sant Martí

350 entrades venudes i 562 regals repartits a la tómbola

La vetllada la van seguir en directe unes 350 persones, entre les quals l’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa i una àmplia representació de regidors de l’Ajuntament. La concurrència va adquirir fins a 562 tiquets de la tómbola gegant, cadascun dels quals comportava un obsequi aportat per particulars, comerços i empreses de Martorell i rodalies.