Clou l’espai de trobada ‘Haima’ adreçat a dones immigrants residents a Martorell

1206

Una vintena de dones immigrants residents a Martorell, majoritàriament del Marroc, ha participat en l’acte de cloenda al Complex Educatiu de la sisena edició del programa Haima que promou la regidoria d’Ensenyament. Durant cinc mesos, les dones participants han fet un seguit de sessions d’aprenentatge sobre diversos àmbits sanitaris, medi ambientals o d’ensenyament i han visitat diferents equipaments municipals.

L’espai de trobada Haima està adreçada a les dones estrangeres amb el permís de residència, que viuen a Martorell, que disposen la nacionalitat o el permís de residència permanent i que tenen dificultats de socialització. La regidora d’Ensenyament, Benestar Social i Salut, Mercè Morera explica que “és un programa consolidat que permet a un seguit de dones conèixer la realitat del nostre poble i de tot el que envolta”.

Col·laboració de l’EE El Pontarró

La principal novetat d’aquesta edició ha estat la posada en marxa d’un programa pilot amb l’Escola Especial El Pontarró, “on tres intregants del centre han pogut fer pràctiques fent de cuidadors dels infants de les dones immigrants que han assistit en aquest curs de la Haima“, apunta Morera.

Durant aquests mesos, les dones participants han pogut visitar equipaments municipals -Centre Cultural o la Biblioteca- i han rebut un seguit de xerrades informatives dels Mossos d’Esquadra, del sistema sanitari i educatiu o del procés de reciclatge, entre d’altres.

En l’acte de cloenda, les dones participants han rebut un diploma acreditatiu. Hi han assisitit les tècniques municipals de diferents departaments que han participat activament del programa.