Comencen a treballar set persones aturades gràcies a un nou pla d’ocupació

1022

L’Ajuntament de Martorell ha posat en marxa aquesta setmana el pla d’ocupació Treball i formació, que donarà feina durant sis mesos a set persones de Martorell en situació d’atur beneficiàries de la renda mínima d’inserció. El programa està impulsat i finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu, i gestionat per l’Ajuntament.

Els participants del nou pla d’ocupació han començat a treballar realitzant, aquest matí, la formació en riscos laborals a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica i, fins al 31 de maig de 2016, realitzaran actuacions de millora de la via pública i intervencions de jardineria en el municipi.

Els llocs de treball que s’han cobert són quatre pintors i tres jardiners. La durada dels contractes serà de sis mesos a jornada completa de dilluns a divendres i inclou un període de formació ocupacional transversal dins l’horari laboral i que els permetrà millorar la seva ocupabilitat.

Les persones seleccionades tenen un perfil laboral adaptat al lloc de treball, en el cas dels jardiners, realitzaran tasques de manteniment de les zones enjardinades dels espais lliures dels edificis municipals i dels parcs i jardins públics, i en el cas dels pintors realitzaran tasques de pintura en mobiliari urbà, passos de vianants, aparcaments i senyalitzacions del municipi.

En aquesta ocasió, el pla d’ocupació s’ha adreçat a persones en situació d’atur beneficiàries de la Renda mínima d’inserció, empadronades a Martorell i apuntades al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) com a demandants d’ocupació no ocupades.

Programa ‘Treball i Formació’

El pla d’ocupació del programa Treball i Formació està impulsat i finançat per la Generalitat de Catalunya a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu, i gestionat per l’Ajuntament de Martorell. El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) amb el Programa Treball i Formació pretén afavorir la inserció laboral i millorar l’ocupabilitat de les persones aturades, en aquesta ocasió, beneficiàries de la Renda mínima d’inserció i amb experiència laboral anterior.

L’objectiu del pla d’ocupació és desenvolupar accions d’experiència laboral que consisteixen en la contractació laboral per part de l’Ajuntament de persones en situació d’atur, per a la realització de treballs de caràcter públic i interès social a jornada completa i realitzar també accions formatives d’assistència obligatòria per part de les persones participants durant la jornada laboral.