S’activa un nou curs d’atenció sociosanitària a persones dependents

597
Curs 'Atenció sociosanitaria a persones dependents en institucions socials'

Aquest dilluns, una quinzena d’alumnes ha iniciat les classes del Certificat de Professionalitat ‘Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials’ al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de l’Ajuntament de Martorell. El curs està subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc de la convocatòria d’accions de Formació d’oferta adreçades prioritàriament a treballadors desocupats (FOAP 2022).

El curs certificat de professionalitat ‘Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials’ consta de 490 hores dividides en sis mòduls formatius amb un total de 370 hores, un mòdul de pràctiques professionals de 80 hores i un mòdul de formació complementària de 40 hores.

Les principals sortides professionals d’aquest curs són ajudar a tenir cura de persones dependents en institucions, ajudar a tenir cura de persones amb discapacitats físiques, psíquiques o sensorials, i tasques de gerocultura.

L’objectiu d’aquest curs és formar a l’alumne per desenvolupar la seva activitat professional en el sector de prestació de serveis socials a persones en institucions de caràcter social. Aquest perfil professional té com a tasca principal atendre a persones dependents en institucions on es desenvolupi la seva actuació, mitjançant les estratègies dissenyades per l’equip interdisciplinari competent, per tal de mantenir i millorar l’autonomia personal del pacient i les seves relacions amb l’entorn.

La formació iniciada aquest dilluns finalitzarà el 31 de juliol, i es realitzarà de forma intensiva de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00h, a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica de Martorell.

Gran índex d’inserció laboral

En les edicions anteriors d’aquest curs, impartit al Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell, els alumnes integrants, un cop finalitzades les pràctiques, van aconseguir feina gràcies a aquesta formació. Des del Centre de Promoció Econòmica agraeixen la col·laboració del teixit empresarial, facilitant l’accés a les pràctiques d’aquests alumnes, per millorar les oportunitats d’ocupació dels col·lectius amb especials dificultats per a la inserció en el mercat de treball i destaquen la importància de la formació específica que s’imparteix des de la Regidoria de Promoció Econòmica per a aquesta inclusió laboral per a nínxols de mercat concrets.