Comín: "aquest carrer de La Marató mostra l’extraordinària cohesió social i cívica del país"

622
Visita del conseller Comín al carrer de La Marató
Visita del conseller Comín al carrer de La Marató

El conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Antoni Comín, va visitar aquest diumenge al migdia el carrer de La Marató a Martorell, acompanyat de l’alcalde Xavier Fonollosa i de diversos regidors de l’equip de govern municipal. El conseller va passejar per les parades de les entitats i va qualificar d’extraordinària la demostració de cohesió social i cívica de Martorell. Alhora, va lloar en general una iniciativa com La Marató, qualificant-la d’un cas únic a Europa i digne d’estudi.

El conseller va saludar els voluntaris de les parades de fins a 35 entitats i associacions locals unides per la causa de TV3. En les seves primeres impressions, va destacar que “quan vam decidir de passar per Martorell no érem conscients de trobar-nos aquesta meravella. Un carrer que demostra ben bé quin és l’esperit que permet que hi hagi una cosa tan extraordinària com és La Marató. Podeu estar-ne molt orgullosos, i tots plegats estem d’enhorabona”.

“La Marató és el major Verkami dedicat a la salut”

Per Comín, “La Marató és un cas únic a Europa, el major Verkami dedicat a la salut, que està sent estudiat pels organismes europeus. I això és possible perquè hi ha cohesió social i una base cívica fortíssima en aquest país que es mobilitza per la lluita per la vida i per la recerca de la salut”. Alhora, va afegir que aquestes iniciatives “ajuden a cohesionar el teixit associatiu i a fer-lo més fort”.

Valoració de l’enquesta d’El Periódico sobre la independència

Comín va opinar sobre l’enquesta del Gesop publicada diumenge a El Periódico, que indica que el 48,9% dels catalans estaria a favor de la independència i un 40,3% en contra. Pel conseller de Junts pel Sí, “la lectura és que hi ha una clara majoria de persones, de més de vuit punts, que avui votarien sí a la independència si es pogués fer quelcom tan normal com un referèndum pactat, com a Escòcia”. I si sortís aquest resultat, ningú a la comunitat internacional podria posar en dubte l’inici d’un procés de constitució com a república independent”. El rotatiu barceloní apuntava també que un 49,6% dels catalans estarien a favor d’un referèndum unilateral d’independència (RUI), un 35% optarien per un referèndum pactat amb l’estat i un 13,8% considerarien que no s’ha de fer cap consulta.