Concentració a l’Hospital de Martorell en defensa de la qualitat assistencial i les condicions laborals

651
Concentració Hospital de Martorell

El comitè d’empresa de la Fundació Hospital Sant Joan de Deu de Martorell (FHSJDM) ha convocat aquest migdia una concentració a les portes del centre hospitalari. Reivindiquen la millora de qualitat assistencial i de les seves condicions de treball. Asseguren que han arribat a una situació límit que repercuteix en el personal i en els usuaris.

Més de 200 persones han participat en aquesta concentració. A través d’un manifest han exigit a la direcció del centre i als responsables polítics “que es facin les obres d’ampliació de l’hospital, anunciades fa temps, per tenir un espai digne on treballar i que deixi de ser una promesa que no arriba”.

Han denunciat també el col·lapse en el servei d’urgències que, segons afirmen, fa que les ambulàncies quedin retingudes, podent-se ajuntar de 6 a 8, sense poder descarregar fins a 4 o 6 hores.

També han reclamat que s’asseguri la qualitat assistencial que les persones usuàries mereixen i que “en els últims temps no es pot oferir per la situació precària del servei, atemptant contra la intimitat i la dignitat de les persones, ja que en el servei d’urgències es veuen obligats a atendre en els passadissos”.

En particular han demanat calendaris anuals per a tot el personal, comptatge d’hores real i transparent, 20 hores de formació anuals, acabar amb la bossa d’hores, a mateix treball mateix salari, complir les ràtios d’infermeria que estableix la Societat Espanyola d’Urgències i Emergències, i que no s’arribi a acords econòmics només per a un grup professional a esquena del comitè.

A més, voguen per un pla real de fidelització de les treballadores i treballadors i d’aquesta manera consolidar equips de treball estables. Formació contínua real i de qualitat.