Concurs de cartells per conscienciar els joves vers la violència masclista

779

El Programa d’Informació i Dinamització als Centres d’Ensenyament Secundari (PIDCES) del Servei d’Informació Juvenil Punt Nord ha organitzat un concurs de cartells entre els alumnes de 3r i 4rt d’ESO del col·legi La Mercè per triar la imatge de la campanya del Dia Internacional contra la Violència vers les Dones, que es commemora el 25 de novembre.

L’exposició dels cartells participants es troba a l’entrada del Centre Cultural. Es pot triar el cartell favorit i votar al Servei d’Informació Juvenil Punt Nord (votació popular). El dia 25 el cartell més votat serà la imatge de la campanya Dia Internacional contra la Violència envers les Dones que promou el departament de Joventut amb motiu de les Jornades mundials de sensibilització.

El tècnic de Joventut, Manolo Cortés, ha explicat que “l’objectiu del concurs de cartells és implicar els joves en les accions de sensibilització i prevenció per tal que ho facin d’una forma participativa i creativa”.

Estimar no fa mal! Viu l’amor sense violència

Dins el Programa d’Educació per a la Salut (PES) del Pla Local de Joventut (PLJ), cada any es realitzen dues campanyes que volen posar l’accent en algun aspecte concret en la prevenció de conductes de risc entre els adolescents i joves de la nostra població. Enguany durant el primer trimestre la campanya és Estimar no fa mal! Viu l’amor sense violència.

El programa “s’emmarca dins la línia estratègica de sensibilització i prevenció del Programa d’Intervenció Integral contra la Violència Masclista 2012-2015 i respon a la voluntat homogeneïtzar i millorar l’eficàcia del conjunt de les actuacions preventives així com dels continguts que s’adrecen a joves adolescents que es realitzen des de les diferents administracions públiques i institucions”, ha dit Cortés.

Activitats

La campanya tindrà quatre elements: l’exposició Violència masclista en parella: desmuntem mites, que es pot veure fins el 27 de novembre al Centre Cultural, l’obra de teatre Ja n’hi ha prou de Teatreacció, a l’auditori del Centre Cultural els dies 23 i 24 de novembre (13.00h), el concurs Talla ja!, promogut pel Consell Comarcal i les Jornades mundials de sensibilització, el proper 25 de novembre Dia Internacional contra la Violència vers les Dones.