Contractades 11 persones a l’atur de Martorell dins el pla d’ocupació ‘Treball i Formació’

1582
Pla Ocupació 'Treball i formació'

L’Ajuntament de Martorell, a través del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner, ha posat en marxa aquesta setmana un nou pla d’ocupació municipal amb la contractació d’11 persones aturades. El pla s’inclou en el marc de la convocatòria per a l’any 2022 del programa ‘Treball i Formació’.

Els 11 usuaris del pla d’ocupació han realitzat dimecres la formació en prevenció de riscos laborals a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica, i han començat a treballar aquest 1 de juny com auxiliars administratius, peó pintor, peó electricista i ajudants de la Brigada, durant 12 mesos, amb una jornada laboral de 37,50 hores setmanals.

Aquest programa està impulsat i finançat per la Generalitat de Catalunya a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), i gestionat per l’Ajuntament de Martorell. S’adreça a martorellencs en situació d’atur i té com a objectiu afavorir la contractació de persones amb especial vulnerabilitat i amb dificultats per accedir al mercat laboral, a través del suport a entitats perquè duguin a terme accions d’experiència laboral, de formació, de coordinació i de suport tècnic, comenta la tècnica de Promoció Econòmica, Carme Moles.

Carme Moles, tècnica de Promoció Econòmica

Dins d’aquesta convocatòria, s’han atorgat a l’Ajuntament de Martorell els següents projectes d’ocupació, agrupats en tres línies:

– Línia ‘Treball i Formació MG52’. Adreçada a persones de 52 anys o més en situació d’atur: dos auxiliars administratives, un peó pintor i un peó electricista.

– Línia ‘Treball i Formació PRGC’. Adreçada a persones destinatàries de la renda garantida de ciutadania: dos ajudants de Brigada.

– Línia ‘Treball i Formació PANP’. Adreçada a persones en risc de caure en situació d’atur de llarga durada, no perceptores de prestació per desocupació: cinc ajudants de Brigada.

Carme Moles, tècnica de Promoció Econòmica

El programa ‘Treball i Formació’ combina un contracte laboral i formació professionalitzadora (formació ocupacional vinculada a un certificat de professionalitat) que s’haurà de portar a terme dins el període contractual i els permetrà millorar la seva formació. A més de millorar les condicions per a l’ocupació de les persones contractades (que sumen formació i experiència), aquests ajuts permeten tirar endavant projectes i programes de diferents departaments municipals.

Amb aquestes contractacions, des del departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell es continua fomentant la reinserció laboral de persones en situació d’atur i amb especials dificultats d’integració en el mercat laboral.