Creu Roja Baix Llobregat Nord reparteix més d’un miler de joguines durant les festes de Nadal

372
Campanya de joguines de la Creu Roja

La Creu Roja del Baix Llobregat Nord va tancar la campanya de recollida de joguines de Nadal amb un total de 1.096 donacions. Els voluntaris van repartir els regals a 384 infants de 156 famílies de la comarca en situació de vulnerabilitat. El recapte tenia l’objectiu de garantir que cap infant es quedés sense regal durant aquestes festes.

Tothom qui volgués participar podia donar joguines fins al 5 de gener, a la seu de Creu Roja Baix Llobregat Nord, al carrer de Sant Llorenç d’Hortons, 5. L’organització recomanava la donació de joguines noves, antibèl·liques i que no promoguessin els estereotips sexistes,cooperatives o jocs de taula per a totes les edats.

A banda dels particulars, una quinzena d’empreses de la comarca va col·laborar en la campanya solidària aportant 700 joguines. Santiago Sánchez, president d’Honor de Creu Roja en el Baix Llobregat Nord, diu que “tenim la sort que les empreses ens han ajudat a fer la campanya, igual que les entitats socials. És molt important que hi participin perquè així donem alegria als nens i no hi ha cap que es quedi sense la seva joguina”.

Santiago Sánchez, president d'Honor Creu Roja Baix Llobregat Nord

La Creu Roja va repetir, un any més, el donatiu per als fills i filles de persones recloses al Centre Penitenciari Can Brians 1 i 2. A través d’aquesta activitat, els menuts dels interns també van festejar el dia de Reis amb els seus pares i mares. A més, una part de les joguines es va distribuir entre nens i nenes de diferents ètnies i religions, encara que no celebressin les festes de Nadal.

Sánchez destaca que “l’infant és una de les persones més importants que hem de cuidar. També hi ha altres grups, com ara la gent gran, que tenen altres necessitats, però els infants s’han de protegir”. De fet, “jugar és un dret recollit en els Drets de la Infància d’UNICEF perquè permet un desenvolupament mental i un creixement saludable”.

Santiago Sánchez, president d'Honor Creu Roja Baix Llobregat Nord

Al llarg de l’any, els voluntaris poden col·laborar amb la donació de lots de joguines per a infants fins a 12 anys. Aquesta campanya està present a Catalunya des del 1992, i n’ha beneficiat a més de 22.000 nens i nenes. Gràcies a les dotacions econòmiques, la Creu Roja ha recaptat 3.155 euros per al projecte. Tanmateix, l’organització encoratja la participació dels interessats en els seus projectes solidaris.