La resident de Psiquiatria Clara Mostalac rep el 8è Premi Alfredo Rego de l’Hospital Sagrat Cor

382
Foto: Hospital Sargat Cor

L’Hospital Sagrat Cor de Martorell va celebrar el 17 de gener la 8a edició del Premi Alfredo Rego. La Comissió de Docència del Centre va designar Clara Mostalac, resident de Psiquiatria de segon any de l’Hospital Sagrat Cor, com a guanyadora per la comunicació ‘Actualització en trastorns conversius’.

El lliurament del premi va tenir lloc en el marc de la primera sessió del cicle de sessions clíniques de residents del curs docent 2024. Va ser presentat pel cap d’Estudis de l’Hospital, Dr. Fernando Boatas, i el premi va ser entregat pel director mèdic de l’Hospital, Dr. Carles Franquelo.

Clara Mostalac es va mostrar molt contenta per haver rebut aquest reconeixement. “És una gratificació molt gran a la feina feta i a l’esforç formatiu realitzat”, va afirmar. Mostalac també va destacar “el valor de les sessions clíniques com a espais que donen lloc a la reflexió i permeten portar nous coneixements a la pràctica clínica diària”.

La comunicació premiada, ‘Actualització en trastorns conversius’, explica l’evolució d’aquests trastorns al llarg dels anys, des de l’antic diagnòstic d’histèria fins al que avui dia s’anomena trastorn neurològic funcional i que està a cavall entre les especialitats neurologia i psiquiatria. “Es parteix explicant el model més psicoanalític inicial, i es posa de manifest el valor dels models més actuals, on s’utilitzen tècniques de neuroimatge i amb un enfocament biopsicosocial”, va afegir l’autora d’aquest treball.

El Premi Alfredo Rego està impulsat per la Comissió de Docència de l’Hospital Sagrat Cor, per tal de reconèixer la tasca dels i les professionals en formació i fomentar, així, l’activitat docent, un dels eixos estratègics de la Institució, herència de qui va ser el primer director mèdic del Centre.