Crida a donar sang per Setmana Santa, amb propera cita el 31 de març

234

El Banc de Sang i Teixits alerta que el desconfinament de les darreres setmanes a Catalunya pot fer baixar fins a un 20% les donacions a les portes de la Setmana Santa. A Martorell, la propera visita d’aquest organisme sanitari serà aquest dimecres 31 de març a El Círcol, de 17.00 a 21.00h. Com és habitual en els darrers mesos, caldrà inscriure’s prèviament a donarsang.gencat.cat.

El pla de desconfinament ha fet baixar les donacions de sang aquests últims dies. Segons el Banc de Sang, des que es va flexibilitzar la mobilitat arreu del país, el passat dilluns 15 de març, el nombre de persones que s’han apuntat a donar sang ha anat baixant, i es preveu que el descens arribi, els propers dies, al 20%. Per contra, els hospitals continuen amb el mateix volum de necessitat de sang.

La baixada “afecta a les plaquetes, ja que són el component sanguini amb una vida més curta. Caduquen al cap de cinc dies i cal unir les donacions de sang de fins a cinc persones per aconseguir una dosi necessària per a un sol pacient”. Ho explica el responsable de comunicació del Banc de Sang i Teixits, Manel Gastó, qui afegeix que “a Catalunya calen cada dia al voltant de 1.000 donacions per garantir el subministrament de components sanguinis a totes les persones que ho requereixin”.

Manel Gastó, responsable de comunicació del Banc de Sang i Teixits

Per això, demana una nova mobilització a Martorell per a la propera donació, el dimecres 31 de març. “Hem d’assegurar que es facin el màxim de donacions possibles per a que totes les persones tinguin la sang necessària per tirar endavant amb els seus tractaments”, diu Gastó.

Manel Gastó, responsable de comunicació del Banc de Sang i Teixits

Els únics requisits per donar sang són tenir entre 18 i 70 anys, pesar 50 quilos o més i, en cas de ser dona, no estar embarassada. La reserva s’ha de fer a través del web donarsang.gencat.cat. L’espai d’El Círcol estarà habilitat amb totes les mesures de seguretat per combatre la propagació de la COVID-19.