El Centre Cultural, nou punt de vacunació a Martorell des d’aquest dilluns

4508
Vacunació al Centre Cultural

La segona planta del Centre Cultural s’ha estrenat aquest dilluns com a nou punt de vacunació contra la COVID-19 a Martorell. L’Ajuntament ha cedit l’espai al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per a poder desenvolupar aquesta tasca, que complementa el procés de vacunació ja existent a la Biblioteca.

Durant tot el matí, desenes de persones, d’entre 60 i 65 anys d’edat, han passat per l’equipament i han rebut la primera dosi de la vacuna d’AstraZeneca. Com a pas previ, han rebut la corresponent comunicació de Salut a través dels dos mitjans habituals: una trucada telefònica i un missatge sms al mòbil. La vacunació al Centre Cultural continuarà aquest dimarts, amb un horari de matí -de 08.00 a 13.00h- i de tarda -de 15.00 a 20.00h-.

La regidora de Salut de l’Ajuntament de Martorell, Soledad Rosende, apuntava que “és una molt bona notícia que Salut ens demani d’habilitar un nou espai per vacunar. En aquest punt s’atendrà les persones de 60 a 65 anys i se’ls subministrarà la marca AstraZeneca”.

Soledad Rosende, regidora d'Ensenyament i Salut

L’altre punt de vacunació de què disposa la nostra població és la Biblioteca Martorell, que va obrir la sala polivalent a aquesta tasca el passat 2 de febrer, vacunant els col·lectius essencials: farmacèutics; auxiliars de farmàcia; funcionaris de presons; bombers; policies i personal de protecció civil o d’emergències. En l’actualitat, l’equipament cultural és l’espai vacunal per a les persones més grans de 80 anys. També s’ha establert un dispositiu de vacunació a domicili per a les persones que no poden desplaçar-se.

Rosende afegeix que, amb l’arribada de més vacunes de la marca Pfizer, s’espera que “entre aquest setmana i la vinent poguem tenir tot el contingent de població major de 79 anys vacunada”, mentre es continuen subministrant vacunes d’AstraZeneca al gruix de població de 60 a 65 anys al Centre Cultural”.

Soledad Rosende, regidora d'Ensenyament i Salut

Segons les darreres dades de Salut, a la Regió Sanitària del Baix Llobregat Nord ja s’han vacunat un total de 15.675 persones amb la primera dosi. Per altra banda, hi ha 7.636 persones que ja han rebut la segona dosi de la vacuna i que, presumiblement, estan immunitzades del coronavirus. Altres dades que recull l’ens sanitari català són les 18 persones ingressades als centres hospitalaris del Baix Llobregat Nord. Fins avui, en aquest territori, s’han confirmat fins a 11.517 casos de persones que han patit la COVID-19 des de l’inici de la pandèmia.