Curs d’operador de carretons per a persones en situació d’atur al Molí Empresa

984
Curs d’operador de carretons
Curs d’operador de carretons

Una trentena de persones en situació d’atur van realitzar durant el passat mes d’octubre i novembre el curs Operador de carretons elevadors i plataforma elevadora, promogut pel Centre de Promoció Econòmica de Molí Fariner de l´Ajuntament de Martorell en col·laboració amb la Diputació de Barcelona.

El Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell continua amb les accions formatives transversals per millorar l’ocupabilitat de persones en situació d’atur amb la realització del curs de Operador de carretons elevadors i plataforma elevadora. A causa de la gran demanda entre els usuaris d’aquest curs es van realitzar dues edicions del mateix per tal de beneficiar més usuaris: la primera a finals d’octubre i la segona a principis de novembre.

Aquesta formació va destinada a aquelles persones en situació d’atur i inscrites al Servei Local d’Ocupació de Martorell amb l’objectiu de facilitar l’aprenentatge a aquelles persones interessades a formar-se a fi de millorar les seves condicions d’accés a l’àmbit laboral.

L’objectiu és capacitar els alumnes per desenvolupar les tasques de carretoner amb seguretat, facilitant així la seva inserció laboral. El curs pretén que els alumnes coneguin la legislació en matèria de Prevenció de Riscos Laborals, les obligacions i drets de la conducció de carretons elevadors i plataforma elevadora, i especialment les seves responsabilitats com a tals, així com les modalitats, condicionants i riscos associats a les distintes operatives dels diferents equips i entorns.

Aquestes edicions del curs han tingut una durada de 8 hores estructurades en 2 sessions: 1 sessió de 4 hores de continguts teòrics realitzada en el Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner i 1 sessió de 4 hores de pràctiques realitzades a l’empresa Kompe Elevació de Sant Andreu de la Barca.

Durant les sessions els alumnes han adquirit els coneixements tècnics necessaris per a la conducció del carretó elevador i de la plataforma elevadora de forma segura tant pel conductor, per altres treballadors, o terceres persones que es trobin en el radi d’acció de la maquinària, sense deterioració per a la mercaderia manipulada o les instal·lacions existents, han pogut conèixer i comprendre els equips de treball, la seva correcta utilització, els elements de seguretat i els seus riscos, potenciant les pràctiques segures i la cultura preventiva i han conegut les tècniques bàsiques d’estiba i desestiba.

En finalitzar el curs, els alumnes han obtingut el carnet d’operadors de carretons i plataforma elevadora (vàlid durant 5 anys) i el diploma oficial d’assistència del curs per l’empresa Linx Consulting Formació i RR.HH SL, empresa que imparteix el curs.