3.000 euros per La Marató en la cuina i mercat solidaris de la plaça de les Hores

1147
Cua de gent per adquirir plats

L’associació de veïns del Pont del Diable ha recaptat 2.950,68 euros en la cuina i mercat solidaris, principal activitat celebrada aquest diumenge a benefici de La Marató de TV3. Els organitzadors han posat a la venda tot tipus de plats que havien donat particulars i establiments de restauració locals, i han instal·lat també un basar amb articles a la venda. La recaptació per la investigació en malalties infeccioses continuarà creixent quan es conegui tot el recompte de les altres activitats, organitzades per ampes i escoles Lola Anglada i Vicente Aleixandre i per l’Aula de Teatre.

La solidaritat amb La Marató de TV3 ha cuallat molt entre la societat martorellenca. La prova és que, després de l’activitat excepcional de l’any passat -El carrer de La Marató per celebrar els 25 anys d’aquest projecte solidari relacionat amb la investigació de malalties- la participació d’enguany ha estat molt bona dins dels paràmetres habituals. La cuina i mercat solidaris, disposats a banda i banda de la plaça de les Hores, han assolit la xifra de 2.950,68 euros.

Una quantitat molt ben valorada. Isidre Ricart, secretari de l’associació, ha dit que “ha estat gràcies sobretot a la cuina. La gent ha vingut de bon matí i ens ha portat de tot: truites, callos, croquetes, fideuàs, creps, empanades i molts pastissos”. Aquests plats s’han disposat en racions individuals en carmanyoles i tothom qui ha volgut n’ha pogut comprar: “la gent ha vingut durant tot el matí, però sobretot cap a les 13.00h. A més ha coincidit amb l’estona que repartíem l’arròs. Enguany hem arribat a fer tres paelles i s’han acabat”, destacava.

Isidre Ricart, secretari de l'associació de veïns del Pont del Diable

L’entitat ha repetit la fórmula del basar, format per articles facilitats per comerços i particulars i que es posaven a la venda.

Més activitats per una mateixa causa

Moltes entitats de Martorell han tornat a fer activitats solidàries per La Marató. L’Apa de l’Escola Vicente Aleixandre s’ha afegit a la proposta aquest diumenge amb el Tinguem cura!, un conjunt d’actes festius i solidaris que incloïen una caminada pel riu Anoia; tallers de manualitats; un photocall; un pintacares, un trenet de 5 polzades dels Amics del Ferrocarril; un triangular de bàsquet; una flashmob i jocs de Lego, Kaisendo i bingo. Gràcies a aquestes activitats es van aconseguir 484,24 euros. A aquesta xifra cal afegir els 1.403 origamis fets al centre -i que la Mútua General de Catalunya transforma en un euro per cada unitat-. Per tant, la recaptació total ha ascendit a 1.887,24 euros.

L’Ampa i l’Escola Lola Anglada van organitzar dissabte una caminada solidària i sostenible des de l’equipament i fins el Parc de Can Cases, amb la participació de 113 persones i una recaptació de 316,12 euros. Els assistents van coreografiar una flashmob a partir de la cançó de La Marató Jo plorava, amb l’assessorament de la professora de l’Escola Ses Dansa Marina Cañero. Aquí podeu veure el vídeo amb les millors imatges de la jornada que ha elaborat el centre.

El Foment ha acollit una nova edició de La Marató de l’Espectacle, que organitza l’Aula de Teatre de Martorell. S’han succeït les posades en escena de l’Espai Dansa; Grotescos de Camboya; Balla i Respira; Country Dance Martorell; Escola de Teatre d’Abrera i Teatre de Castellví de Rosanes. A manca de saber la recaptació definitiva, els organitzadors han calculat que han passat per la platea prop de 400 persones.