Dalmau: "La massiva participació ha convertit la Fira en la millor dels darrers anys"

991

La regidora de Cultura i Joventut, Cristina Dalmau, ha destacat la massiva participació dels martorellencs a les diverses activitats de la Fira de Primavera d’enguany i la bona rebuda que han tingut propostes tan espectaculars com el mapping de la llegenda del pont del Diable, l’actuació dels Castellers de Vilafranca del Penedès, el piromusical del 40è Premi Vila o la Fira Gastronòmica de Martorell la Temptació del Diable.

La bona rebuda que va tenir aquesta Fira Gastronòmica a l’entorn del Pont del Diable, en què hi participaven diversos restauradors de la població, es demostra amb el fet que, com ha explicat Dalmau, “es van acabar els tiquets molt d’hora i se’n van haver d’anar a buscar més”. Aquesta Temptació del Diable gastronòmica va ocupar tot el vespre del dissabte, fins gairebé les dues de la matinada.

Aprofitant que aquest 2015 és l’Any Internacional de la Llum, Martorell va programar per a la nit del dissabte dues sessions d’un mapping sobre la cara sud del pont del Diable. Un espectacle de llum, música i colors que va destruir i tornar a construir el pont davant dels ulls del públic. “La veritat és que va quedar preciós i la gent, en general, va sortir-ne molt satisfeta”, ha dit la regidora, que també destaca la col·laboració d’entitats del municipi, com la Martukada, els Bastoners, els Capgrossos, els Diables i els Gegants.

Un lloc emblemàtic
“Si tenim un lloc emblemàtic a Martorell, aquest és el pont del Diable, i per això mirem de programar-hi activitats periòdicament (el mapping de la llegenda, aquesta Fira; el festival un Pont a les Arts Sonores, a l’estiu; l’arribada dels Reis Mags d’Orient, al gener) perquè la gent se’l faci encara més seu”, ha dit Dalmau.

Els voltants del pont estaven plens a vessar de persones en les dues sessions del mapping que es van programar. “La massiva participació, en aquest i els altres actes, ha convertit aquesta Fira en la millor dels darrers anys. N’estem molt contents”, ha resumit Dalmau.

Una altra de les propostes més espectaculars de la Fira era l’actuació dels Castellers de Vilafranca, diumenge, a la plaça de la Vila. Cristina Dalmau ha assegurat que “jo mateixa em vaig emocionar veient-los, feia temps que no hi havia una jornada castellera d’aquesta magnitud a Martorell, només calia veure la plaça, plena de gent bocabada pels diferents castells que van carregar els verds”. De fet, els Castellers de Vilafranca no actuaven a Martorell des de feia 37 anys.

Música pels quatre costats
Dalmau ha ressaltat també la massiva afluència que va tenir el Pont Festival Martorell, la proposta musical a la nau 2 de Ca n’Oliveras on s’hi van aplegar més de 3.000 persones en les dues nits, així com l’èxit aclaparador del concert que van oferir els In Crescendo, formació guanyadora del concurs Oh Happy Day de TV3, dilluns, al Progrés: “Va ser deliciós. La gent es va aixecar per aplaudir i tot”, ha explicat la regidora.

La Fira de Primavera va abaixar el teló amb el piromusical dedicat als 40 dels Premis Vila de Martorell “amb un muntatge que ha fusionat música, foc i literatura, els eixos més destacats de la festa aquest any”.