Concorreguda I Trobada de martorellencs pel món a la plaça Germana Sant Ramon

690

Una seixantena de persones nascudes o residents al municipi van participar diumenge a la primera Trobada de martorellencs pel món a la plaça de la Germana Sant Ramon. Coincidint amb la Fira de Primavera, les persones que van unir-se a través d’una pàgina a Facebook van poder saludar-se i conversar personalment. A l’acte hi van assistir l’alcalde, Salvador Esteve, el primer tinent d’alcalde, Xavier Fonollosa, i el regidor d’ERC, Adolf Bargués.

Des de fa uns mesos, el martorellenc Agustí Riera, que viu a les Canàries, va crear una pàgina a Facebook on s’hi apleguen persones que tenen una relació amb Martorell. Aprofitant la proximitat amb la Fira de Primavera, Riera va proposar fer una trobada per veure’s les cares qui diàriament es comuniquem a través de les xarxes socials.

Aquest grup hi ha persones que resideixen a Martorell i d’altres que hi han nascut i ara, per diferents motius, viuen en altres llocs del món. Després de l’èxit de convocatòria de la primera edició, la intenció és repetir-ho l’any vinent a la Fira de Primavera, també.

Un espai emblemàtic

La trobada de martorellencs pel món es va fer a la plaça de la Germana Sant Ramon, situada a l’antic Hospital. Els martorellencs que van assistir a la trobada van poder comprovar les millores que s’han fet a la plaça amb la remodelació de l’Arxiu Municipal.

La plaça de la Germana Sant Ramon ha incorporat una zona de jocs infantils tenint la proximitat de les escoles La Mercè i Els Convents i s’ha col·locat una pèrgola que ha permès acondicionar molt millor l’espai. En aquesta zona s’hi han col·locat unes jardineres i bancs per a les persones.