L’entorn del Pont del Diable vibra amb una multitudinària nit de tradició i gastronomia

1212

Milers de persones es van apropar dissabte a l’entorn del Pont del Diable per gaudir de les activitats de la Fira de Primavera. La I Fira Gastronòmica La Temptació del Diable ha superat les expectatives amb més de 2.500 tiquets venuts per degustar propostes culinàries dels restauradors locals, en una vetllada de llegenda i simbologia en forma de mapping sobre l’emblemàtic pont. Les figures festives van ser les grans protagonistes a primera hora de la tarda.

Èxit rotund de la proposta gastronòmica amb la participació dels restauradors i celleristes martorellencs al passeig del Quarter. Es van vendre més de 2.500 tiquets de degustació de plats i de beguda. Des de primera hora del vespre, milers de persones van voler viure de ben a prop les activitats del segon dia de la Fira de Primavera.

Un altre dels grans punts d’interès va ser la innovadora representació de la llegenda del Pont del Diable. Coincidint amb l’Any Internacional de la Llum, les pedres del Pont del Diable es van tenyir de dibuixos i colors en un espectacle de mapping que es va escenificar dues vegades. La primera representació va quedar interrompuda uns minuts a causa d’un petit incendi causat per una guspira que va caure sobre una zona de canyes a la riba esquerra del Llobregat. Entremig d’ambdues escenificacions, els assistents van poder viure de ben a prop el correfoc i el concert de Marc Parrot, qui presentava el seu nou disc Sortir per la finestra.

Presència de les figures festives i d’altres activitats
A la tarda, l’activitat a La Vila havia començat amb la plantada de les figures festives. Hi van ser l’Aula de Teatre, els Bastoners, els Capgrossos, la Colla de Diables, el Drac Fa Fum, els Geganters, la Martukada i les colles de Molins de Rei i d’Abrera, que van fer un passeig al llarg del carrer de Francesc Santacana i fins a una plaça de la Vila plena de gom a gom, en què petits i grans van exhibir els seus balls i sons. També van participar en l’espectacle El diable, la velleta i el gat, fet simultàniament en tres punts del barri.

A més de les nombroses parades de productes artesans al llarg del carrer de Francesc Santacana i d’Anselm Clavé, de l’activitat de les 24 hores de lectura al Círcol, la Fira dels Impossibles a l’Enrajolada, la mostra d’animals i tallers infantils i la Fira del joc i de l’oci familiar a l’aparcament del vapor, un dels punts amb més concurrència va ser la inauguració de l’exposició dels Amics de les Motos Clàssiques i Antigues a l’aparcament de la Ferreteria Bacarisas, presidit pel primer tinent d’alcalde, Xavier Fonollosa, i la regidora de Cultura, Cristina Dalmau.

A la nit, l’activitat es va traslladar al recinte de Ca n’Oliveras, amb un espectacle de llums, so, mapping i sessions dels DJ Kevin Avilés, Aitor Illan, Like, Christian Miranda i Bruno Navarro, i amb la segona i darrera jornada del Concurs de disjòqueis de Ràdio Martorell.