Daniel Gasulla guanya l’accèssit del Premi de la Crítica de La Sardana de l’Any

1572
Daniel Gasulla, compositor sardanista
Daniel Gasulla, compositor sardanista

El compositor de sardanes martorellenc, Daniel Gasulla, ha aconseguit l’accèssit del Premi de la Crítica de La Sardana de l’Any 2016 amb la composició Lo pont de Balaguer. Els guanyadors del concurs han estat Porta-la amb tu del compositor rossellonenc Olivier Marquès, i De Figueres a Portlligat d’Antoni Ros-Marbà. La final del concurs va tenir lloc dissabte passat al Teatre de La Passió d’Olesa.

“Tots els premis fan molta il·lusió, però un que en formi part de La Sardana de l’Any encara més”, ha destacat Gasulla. El Premi de la Crítica l’atorga un jurat d’experts i, per a un compositor, “és tot un honor perquè significa que uns companys, amb molts bons coneixements musicals, han valorat la teva feina. N’estic contentíssim”, ha incidit.

Daniel Gasulla, compositor

Lo pont de Balaguer està dedicada al pont de Sant Miquel, situat molt a prop de l’església de Sant Domènech (Balaguer, Lleida).“És un pont medieval molt estimat per tots els balaguerins, els quals em van encarregar la peça”. “A nivell musical és certament descriptiva, amb alguns motius medievals dins la sardana i amb harmonies diferents a les quals hi estic acostumat”, ha reblat.

Daniel Gasulla, compositor

Premiats La Sardana de l’Any 2016

La final del concurs La Sardana de l’Any del 2016 va guardonar la sardana Porta-la amb tu del compositor de la Catalunya Nord Olivier Marquès com a Premi Popular. La sardana De Figueres a Portlligat, del reconegut director d’orquestra Antoni Ros-Marbà obté el Premi de la Crítica. L’accèssit del Premi Popular va ser per a Els rossinyolets de l’àvia de Lluís Pujals.

També es va lliurar el Premi Joventut a la sardana Sardana núm. 5 de Xavier Ventosa. L’accèssit va ser per a Corona de mans, de Martí Villegas, que també havia classificat aquesta sardana per a la final del Premi Popular. Aquest premi vol fomentar i premiar les composicions de sardanes per part de compositors menors de 30 anys.

Ràdio Martorell participa a les votacions

Aquestes obres s’han triat segons les votacions dels oients de les més de 30 emissores de ràdio que han retransmès les eliminatòries, entre elles Ràdio Martorell 91.2 FM i el programa Ressò Sardanista, presentat per Màrius Escoda i Salomé Miró, juntament amb els vots recaptats a través del web específic del concurs: www.lsda.cat.

La final-concert va comptar amb una important assistència de públic que gairebé va omplir dissabte el Teatre de La Passió d’Olesa de Montserrat. Durant l’esdeveniment es va anunciar que la final de La Sardana de l’Any 2017 serà al Centre Cívic d’Alcanar, darrer poble de Catalunya a la província de Tarragona, el 12 de maig.