L’Ajuntament aprova una reducció del preu del bitllet senzill del transport urbà a les persones aturades

2391
Ple Municipal maig 2017
Ple Municipal maig 2017

L’Ajuntament de Martorell, reunit en ple aquest dilluns al vespre, ha decidit incloure les persones aturades a la llista d’usuaris que gaudeixen d’una reducció del preu del bitllet del servei de transport urbà, que fins ara només incloïa els menors de 7 anys, els majors de 65 i les persones amb discapacitat. La moció ha estat aprovada amb els vots de tots els grups municipals excepte SOM Martorell, que s’ha abstingut.

Segons el regidor de Serveis Urbans, Via Pública i Mobilitat, Lluís Esteve, l’equip de govern vol així “seguir fomentant l’ús del transport públic tot facilitant-hi l’accés a qui més ho necessiten”. La inclusió d’aquest col·lectiu a la llista del preu reduït es farà efectiva en la propera revisió de taxes.

“La revisió vindrà quan fem la proposta de preus públics per a l’any vinent, però la voluntat nostra és seguir tenint els preus més baixos del país, i promocionar-ne l’ús; tenint en compte que les dades ja ens diuen que els usuaris augmenten any rere any”, ha explicat Esteve.

Actualment les tarifes de transport públic de què disposa Martorell ja són “molt ajustades” a les necessitats dels seus usuaris, segons el text de la moció. Un bitllet senzill costa 0.55 euros, un bitllet de preu reduït, 0.30 euros, i un títol multiviatge (de 10 viatges), 4 euros.

El servei de bus urbà només és obligatori en poblacions de més de 50.000 habitants. Fruit de la voluntat dels successius governs municipals, Martorell, amb poc més de 27.000 habitants, ja fa anys que disposa d’aquest servei que no només ajuda a reduir els nivells de contaminació sinó que millora la mobilitat del municipi.

Esteve ha volgut recordar també que Martorell pertany a l’àmbit de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) que, entre altres, té disponible la targeta T-Mes, un títol que permet als usuaris fer un número il·limitat de viatges en 30 dies, i que “totes les persones aturades tenen una bonificació del 80% en l’adquisició d’aquesta T-Mes“.

Altres mocions debatudes

La sessió plenària d’aquest dilluns 15 ha servit també perquè Martorell s’adhereixi al manifest “Amiant Zero a Europa”, amb els vots a favor de tots els grups municipals, excepte SOM. Per unanimitat s’ha aprovat també el compromís del consistori per lluitar pels drets del col·lectiu LGTBI i contribuir a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Així mateix, amb el vot en contra del PP i els vots a favor de la resta de grups municipals, el ple de l’Ajuntament ha aprovat una moció proposada per la UGT de Catalunya sobre les empreses multiserveis. L’objectiu és vetllar pequè es reconegui i s’apliqui el conveni sectorial de referència segons l’activitat i convocar una mesa de negociació que creï un pacte entre sindicats, patronal i administracions, que reguli les subcontractacions.

També s’ha aprovat una moció amb els vots a favor de tots els grups municipals, excepte SOM, per l’adhesió de Martorell a l’òrgan format pels ajuntament de Castellbisbal, El Papiol, La Palma de Cervelló, Molins de Rei, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Sant Vicenç dels Horts i Torrelles de Llobregat, per treballar conjuntament per la millora de la qualitat de l’aire de la zona.