El martorellenc Aleix Palau, nou vocal de junta de les Joventuts Musicals de Catalunya i d’Espanya

3219

El periodista i crític musical martorellenc Aleix Palau ha entrat a formar part aquest maig de la nova junta de les Joventuts Musicals de Catalunya. Hi durà a terme tasques de vocal, sota la direcció del nou president Joan Magrané. Des del passat desembre, Palau compagina aquest càrrec amb el de vocal a les Juventudes Musicales de España.

Palau, a l’igual que el pianista de jazz Marco Mezquida, és des del passat 10 de maig vocal de les Joventuts Musicals de Catalunya. Com ell mateix explica, la seva dedicació se centrarà en “delimitar les línies a seguir i els nous objectius per a fer que la música arribi el més lluny possible”, a partir de reunions que se celebraran cada dos mesos a la seu de l’entitat, a Barcelona.

Les Joventuts acaben de complir 30 anys de vida i són una federació de 40 entitats d’arreu de Catalunya. Palau explica que a partir d’ara treballaran per seguir la tasca de “l’anterior junta, que va començar a col·laborar amb entitats que es beneficien de la nostra xarxa de músiques”. Aquest servei posa a disposició de les entitats, durant un any, 14 intèrprets de música clàssica, jazz, flamenc o folk per a fer actuacions. És beneficiós perquè “impulsa als intèrprets a fer una vertadera gira de concerts i fa més accessible la música arreu del territori”.

Aleix Palau

Càrrec a les Juventudes Musicales de España

El jove crític musical és també, des del passat desembre, vocal de les Juventudes Musicales de España. Desgrana que “hem de coordinar les joventuts musicals de tot l’estat i promoure un dels punts forts, el concurs permanent. Una cita que té molt de prestigi i que impulsa carreres de gent molt important”.

Aleix Palau

El bagatge de Palau a casa nostra –com a impulsor i president de les noves Joventuts Musicals de Martorell, director artístic del cicle M’Clàssics, comissari de l’Any Palet i coordinador del seu primer concurs de cant- va fer que l’actual president de les Juventudes Musicales de España i secretari general a Catalunya, Miquel Cuenca, es fixés en ell per a ocupar aquests dos nous càrrecs. “Tota la feina a Catalunya i a Espanya es veu recompensada quan veus que la gent gaudeix dels concerts i que els artistes es promocionen i que ho fan amb qualitat, de manera ben remunerada i a través d’esdeveniments que estan a la seva alçada”, afegeix.