Detinguts vuit membres d’una organització criminal, dos d’ells a Martorell, per assaltar l’habitatge d’un empresari de Salou

1205
Mossos d'Esquadra
Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) han desarticulat un grup criminal especialitzat a realitzar robatoris violents a domicilis. L’operació policial ha permès detenir set homes i una dona, d’edats compreses entre els 21 i els 44 anys, als quals se’ls considera autors de l’assalt al domicili d’un empresari de Salou. Dues detencions es van produir a Martorell, una a Molins de Rei, una a Barcelona, dues a Rubí, un a Badalona i una altra a Reus.

La investigació es va iniciar el 25 de setembre de 2018 quan els Mossos van tenir coneixement que s’havia produït un intent de robatori en el domicili d’un empresari de Salou. Cinc homes van abordar i agredir el propietari de l’immoble quan tornava a casa seva, però no van poder consumar el robatori ja que el gos de la víctima els va fer desistir de l’intent i van haver de fugir.

Les indagacions policials van determinar que els cinc assaltants serien membres d’una organització criminal especialitzada en robatoris violents, que havien intentat robar al mateix empresari, just el dia abans, però en veure’s compromès l’assalt per la presència de testimonis, ho van desestimar.

L’organització, amb una gran capacitat de mobilitat i amb un ampli ventall d’activitats delictives, estava integrada per 16 persones i presentava una distribució molt marcada dels rols delictius. Així, trobaven el líder i la seva mà dreta, els quals també participaven materialment en els robatoris i la resta de subordinats que actuaven seguint les seves ordres, com ara la captadora d’objectius, els facilitadors de vehicles i dades, testaferros i els peons. Els investigadors van confirmar que els autors de l’assalt havien estat vigilant i seguint la víctima dies abans, així van aconseguir informació de les rutines de l’empresari.

Per cometre els delictes el grup feia servir vehicles que sostreia prèviament o que estaven a nom de tercers. Un dels membres que treballava en un taller facilitava a l’organització els vehicles que els propietaris li havien lliurat per posar-los a la venda. La banda tenia una infraestructura logística ben organitzada, que els va permetre utilitzar vehicles completament diferents en els dos intents de robatori consecutius a l’empresari de Salou.

Tots els arrestats van passar a disposició judicial el 21 de febrer i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.