Dimecres és l’últim dia per registrar-se al 1r Campionat Internacional Cub de Rubik

845

Demà dimecres és l’últim dia per apuntar-se al 1r Campionat Internacional Cub de Rubik ‘Martorell Open 2019’, que se celebrarà els dies 16 i 17 de novembre a l’Espai Jove Punt Nord. Les inscripcions s’han de fer a través del web de la World Cube Association (WCA) i tenen un cost de 10 euros. L’esdeveniment està organitzat pel martorellenc Mauro López i el pratenc Òscar Sánchez, membres de l’associació Rubik’s Cat, amb el suport de la Regidoria de Joventut.

Fins al moment, hi ha més d’una cinquantena de participants, entre els quals l’actual campió d’Espanya de 3×3, el sabadellenc Biel Salmons; l’actual campió d’Espanya de 4×4 i Megaminx, el biscaí Eder Olivencia, i el lleidatà Arnau Tous, de només 12 anys, qui va fer-se amb el rècord d’Espanya en categoria Pyraminx al 2017.

Mauro López, impulsor del campionat, ha destacat la bona xifra d’inscripcions a 24 hores de tancar el registre, així com la presència de participants de cinc nacionalitats diferents: espanyols, cubans, peruans, brasilers i alemanys. A més, ha subratllat la presència de 17 novells, que competiran a Martorell per primera vegada.

Mauro López, organitzador del campionat

El campionat comptarà amb les categories 3x3x3 Cube, 2x2x2 Cube, 4x4x4 Cube, 5x5x5 Cube, 6x6x6 Cube, 3x3x3 Blindfolded, 3x3x3 Fewest Moves, 3x3x3 One-Handed, Clock, Megaminx, Pyraminx, Skewb, Square-1 i 3x3x3 Multi-Blind.

El delegat del torneig serà el castellonenc Javier Tirado, qui va ser campió del món de Clock a Tailàndia l’any 2011, i l’únic espanyol que ha aconseguit ser membre de platí de la WCA per aconseguir un rècord mundial, ser podi mundial i tenir temps oficials a totes les categories possibles.

Els assistents també podran gaudir d’activitats complementàries relacionades amb la temàtica Rubik. Dissabte i diumenge, a les 12.00h, es farà un taller de fruites geomètriques. A la tarda, hi haurà 27 cubs per pintar amb grafits i construir un gran Rubik entre tots a la plaça de les Cultures, ha detallat Enric Almirall, monitor de l’Espai Jove.

Enric Almirall, monitor Espai Jove

Com a avantsala, el passat 14 d’octubre els organitzadors del campionat van impartir a l’Espai Jove un taller d’iniciació de cubs de Rubik, al qual hi va assistir una dotzena de persones, per aprendre a resoldre el 3×3, el cub més popular en competició.