Dissabte es lliuren les claus dels 130 pisos de protecció oficial de l’edifici Àtrium

1025
Edifici Àtrium a La Sínia

Dissabte, a les 11.00h, es lliuraran les claus dels 130 habitatges amb protecció oficial en règim de lloguer de l’edifici Àtrium. Es culminarà així el procés d’adjudicació i lliurament d’un total de 260 pisos de protecció oficial -els altres 130, de compra-venda, ja es van adjudicar el 2021- al nou barri de La Sínia. L’acte el presidiran l’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa i la consellera de Territori de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella.

Les autoritats faran una visita prèvia per veure els habitatges per dins. Tot seguit intervindran Pere Esteve, president de la Fundació Nou Lloc -promotora social d’habitatge que gestionarà els lloguers durant tota la vida de l’edifici-, Manel Rodríguez, director general de la Fundació Salas, la consellera Ester Capella i l’alcalde Xavier Fonollosa. Per acabar, es lliuraran les claus dels habitatges als seus nous propietaris, que signaran els documents pertinents.

Aquests habitatges van ser adjudicats després del sorteig públic celebrat a la Sala de Plens de l’Ajuntament el 19 d’octubre de 2023. Els sol·licitants havien de complir un seguit de requisits, com ara estar empadronats un mínim de tres anys a Martorell i disposar d’una forquilla d’ingressos d’entre els 15.120 i els 41.800 euros.

Les bases van atendre fins a vuit contingents, persones i famílies amb diferents casuístiques: mobilitat reduïda, discapacitat intel·lectual, famílies monoparentals i nombroses, persones de 65 anys o més, amb menors a càrrec, joves de 18 a 40 anys i públic en general.

L’alcalde Fonollosa destaca que “a la demarcació de Barcelona no hi ha cap altre municipi que hagi fet tants pisos de protecció oficial per càpita com nosaltres els darrers tres anys”, i avança que “a La Sínia en farem 70 més, i al nucli antic, a La Vila, estem adquirint diferents solars per a fer-ne un centenar més”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Edifici Àtrium a La Sínia

Habitatges amplis i amb màxim nivell d’eficiència energètica

L’edifici Àtrium és una promoció d’obra nova formada per 130 habitatges de protecció oficial en règim de lloguer. Com a espais comuns, compta amb un garatge comunitari, trasters al soterrani, servei de consergeria i porter automàtic. Els habitatges són d’1, 2, 3 o 4 dormitoris, amb superfícies d’entre els 55 i els 90 metres quadrats, amb amplis espais interiors i balcons i cuines obertes.

Tots disposen del màxim nivell de qualificació energètica (AA) atorgada per l’Institut Català de l’Energia (ICAEN), per consum energètic i emissions CO². Això comporta un major estalvi en les factures de subministraments gràcies a un menor consum i manteniment, i un major comfort tèrmic, acústic i lluminós -gràcies al bon aïllament tèrmic que evita l’entrada de calor a l’estiu i de fred a l’hivern i que afavoreix un menor consum d’energia-. Disposen de grans finestres hermètiques que permetran menors emissions de CO₂ i el pas de la llum natural a l’interior de l’habitatge. Els tancaments són d’alumini, amb trencament de pont tèrmic i envidrat doble amb cambra d’aire.

L’Àtrium emplea l’aerotèrmia combinada amb les plaques fotovoltaiques per a la producció d’aigua calenta sanitària i climatització (aire fred i calent). L’ús d’aquesta energia renovable i el fet de comptar amb màquines comunitàries permet millors resultats en eficiència.

D’altra banda, tots els pisos són passants: amb obertura a dues façanes, produint així una millora de la ventilació de manera natural, per a més comfort tèrmic dins de l’habitatge.

L’edifici Àtrium es troba dins d’un nou barri, La Sínia, que compta amb un gran parc central de 20.000 m² de zones verdes, un eix comercial, una zona d’oficines, places, carril bici i zones per als vianants i de jocs infantils.