Sortejats els 130 habitatges de protecció oficial en règim de lloguer a La Sínia

4484

Llistat resultat del sorteig

Aquest migdia s’ha celebrat a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Martorell el sorteig de 130 pisos de protecció oficial en règim de lloguer de l’edifici Àtrium, al barri de La Sínia. Les bases han distribuït les sol·licituds atenent a diferents casuístiques personals i familiars, en 8 contingents i idèntic número d’urnes. El sorteig l’ha presidit la notària Matilda Farriol, acompanyada de l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, la lletrada lletrada i coordinadora jurídica de Territori i Habitatge, Cristina Benítez, i el regidor d’Habitatge, Mario Céspedes.

La treballadora de l’Ajuntament Ana Pardo ha extret de cada urna un sobre amb un número, que marca l’ordre de preferència en l’adjudicació a cada contingent. Els sol·licitants han estat “persones empadronades un mínim de 3 anys a Martorell, i amb una forquilla d’ingressos mínims i màxims que oscil·la de 15.120 i 41.800 euros”, ha explicat la lletrada Benítez.

Cristina Benítez, lletrada i coordinadora jurídica de Territori i Habitatge

Del contingent 1 (Unitats de convivència amb persones amb mobilitat reduïda, que designava 5 places) el número 4 serà el primer de preferència, així com els números successius fins a cobrir les esmentades 5 places disponibles.

Al contingent 2 (Unitats de convivència amb algun membre amb discapacitat intel·lectual, amb 5 places), el número designat és el 19. Quant al contingent 3 (Famílies monoparentals, 5 places), és el número 36. Pel que fa al contingent 4 (Famílies nombroses, 5 places), és el número 50. Referit al contingent 5 (Persones amb 65 anys o més, amb 10 places), el número assignat és el 129. Quant al contingent 6 (Unitats de convivència amb menors a càrrec), el número és el 245. Referent al contingent 7 (Joves d’entre 18 i 40 anys), el número assignat és el 506. I al contingent 8 (General), és el número 614.

El número assignat en cada contingent estableix l’ordre de tria d’habitatge, que es farà “a través de la Fundació Nou Lloc, una promotora social d’habitatge que gestionarà aquests lloguers durant tota la vida de l’edifici”, ha indicat la lletrada.

Cristina Benítez, lletrada i coordinadora jurídica de Territori i Habitatge

El contracte d’arrendament, en base a la legislació vigent, tindrà una durada de 7 anys i inclourà una plaça de pàrquing i un traster.

En cas de no resultar adjudicataris en aquest primer contingent, les persones inscrites tindran l’oportunitat de ser cridats, dins la posició obtinguda en el sorteig, en els següents contingents dels quals formin part. Per últim, els inscrits seran cridats dins del contingent general, en la posició sorgida del sorteig. En cas que la persona inscrita ja hagi estat adjudicatària en contingents anteriors, serà eliminada dels següents contingents, amb la qual cosa la resta d’inscrits avançaran posicions dins la llista.

Sorteig dels pisos de protecció oficial en règim de lloguer a La Sínia

Fonollosa: “Som el municipi de la província de Barcelona que ha fet més pisos de protecció oficial per càpita”

L’alcalde de Martorell ha intervingut per destacar que “avui és un dia important per Martorell, ja que sortegem 130 habitatges que, junt amb els de l’edifici Àgora, suposen un total de 260 habitatges de protecció oficial que hem promogut des de l’Ajuntament els darrers 3 anys”. Fonollosa ha afegit que “podem dir amb orgull que som el municipi de la província de Barcelona que ha fet més pisos de protecció oficial per càpita”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Alhora, ha recordat a aquelles persones que no hagin estat afortunades en el sorteig, que “seguirem fent habitatge de protecció oficial. Tenim previst fer-ne més de 150 d’aquestes característiques en els propers dos anys”.