Dissabte se celebra l’obertura del Camí de Ronda entre La Sínia, Torrent de Llops i Can Cases

1775
Camí de Ronda

Aquest dissabte 16 de setembre, a les 11.00h, l’Ajuntament de Martorell celebrarà l’obertura del nou Camí de Ronda que connecta els barris de La Sínia, Torrent de Llops i Can Cases. L’acte, obert a tota la ciutadania, comptarà amb activitats lúdiques per a tota la família. Aquest serà el tret de sortida als actes de la Setmana Europea de la Mobilitat (SEM).

L’actuació de connexió dels tres barris dona resposta a la demanda i suggeriment que van fer molts ciutadans de Martorell en la darrera edició dels Pressupostos Participatius. De fet, en va ser la proposta més acceptada, amb 474 vots.

“Els veïns estan molt contents que obrim aquest pas, ja que era àmpliament demandat. Un camí d’accés a peu i per a vehicles no motoritzats”, detalla el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Lluís Sagarra, en referir-se a aquest camí que, a més, dona accés al nou aparcament gratuït de La Sínia amb 303 places, vuit per a persones amb discapacitat física i quatre punts de recàrrega gratuïts per a vehicles elèctrics.

Lluís Sagarra, regidor Seguretat Ciutadana i Mobilitat

Les obres han consistit en la millora i adequació a la normativa d’accessibilitat del camí existent sobre el calaix ferroviari de l’AVE i la seva integració amb l’entorn urbà immediat, donant continuïtat al teixit urbà existent i unint els barris de Can Cases, Torrent de Llops i La Sínia.

Pel que fa a les actuacions, s’ha pavimentat un camí de formigó desactivat amb àrid de riu de color groguenc sobre el calaix del traçat ferroviari, s’han adequat els espais d’arribada al camí des del teixit urbà existent (des del carrer de Francesc Carmona al barri de Can Cases i des del carrer de Prat de la Riba a La Sínia-Torrent de Llops) i s’ha instal·lat enllumenat LED “perquè no contamina i gasta molt menys, la visibilitat que aporta és molt agradable i també contribueix a donar seguretat als vianants i a la resta de persones que hi circulin”.

Lluís Sagarra, regidor Seguretat Ciutadana i Mobilitat

“Per l’Ajuntament és molt important promoure l’ús dels vehicles elèctrics, de la bicicleta o de la mobilitat a peu”, destaca el regidor, qui afegeix que l’equip de govern avança en l’objectiu de “reduir la mobilitat motoritzada per a fer que Martorell sigui cada cop més sostenible”.

Lluís Sagarra, regidor Seguretat Ciutadana i Mobilitat

La jornada comptarà amb activitats familiars al nou pàrquing de La Sínia, un circuit de crazy bikes, una activitat a càrrec de la Policia Local i una xocolatada.