Disset rutes d’iniciació i muntanya per Catalunya i Andorra, programa de l’Agrupació Excursionista pel proper curs

2536
Sortida de senderisme de l'Agrupació Excursionista de Martorell
Sortida de senderisme de l'Agrupació Excursionista de Martorell

L’Agrupació Excursionista de Martorell ja ha programat les sortides del curs 2017-18. Des d’octubre i fins al juliol, l’entitat preveu dur a terme 17 excursions a diferents punts de Catalunya i Andorra, a raó d’un parell de sortides cada mes, aproximadament. Els únics requisits per apuntar-se a aquestes sortides són ser soci del club i comptar amb la llicència federativa de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

La primera de les sortides de l’AEM pel proper curs serà a la serra del Catllaràs (Berguedà) el 22 d’octubre, comarca que es visitarà de nou en tres ocasions més i en diferents estacions. La serra de Prades o la del Montseny i comarques com la Cerdanya, la Garrotxa, l’Anoia, el Baix Llobregat o el Maresme conformaranel cartell, que clourà amb una sortida de dos dies -el cap de setmana del 7 i 8 de juliol- a Andorra. Encarna Montroig, guia del grup d’iniciació de l’AEM, explica els criteris bàsics en la seva tria dels indrets: “que sigui un trajecte senzill, que anem a un lloc bonic i que ens permeti gaudir-ne també alhora de fer fotografies”.

Encarna Montroig, guia d'iniciació de l'AEM

Les excursions estan dirigides fonamentalment a dos nivells de dificultat: iniciació i muntanya. Encarna Montroig, una de les guies de l’AEM, destaca que “aquest any hem intentat unificar les sortides, que abans eren molt diferenciades. Ho fem pujant una mica el nivell en el grup d’iniciació, que està més en forma. Anirem a un mateix espai i el grup d’iniciació farà rutes amb desnivells màxims de 700 metres, mentre que el grup de muntanya seguirà endavant amb la ruta fins sobrepassar els 1.000, com és habitual”.

Encarna Montroig, guia d'iniciació de l'AEM

Requisits per apuntar-se a les sortides de l’AEM

Per participar en aquestes sortides cal trobar-se “en bon estat de salut i en una mínima forma, ser soci de l’AEM –una quota anual de 15 euros- i estar federat a la FEEC, circumstància que permet disposar d’una assegurança per fer front a possibles problemes que puguin sorgir i que dona cobertura a l’assistència”.

Encarna Montroig, guia d'iniciació de l'AEM

Les vies per obtenir més informació i posar-se en contacte amb l’entitat son a través del correu electrònic aem@amartorell.com, el telèfon 639 33 79 84 o bé de manera presencial els dimarts i dijous, de 21.00 a 22.00h, al seu local social ubicat al Pavelló Esportiu Municipal a partir del mes de setembre, després d’un parèntesi vacacional a l’agost.

Calendari de sortides de l’Agrupació Excursionista de Martorell. Curs 2017-18