Diumenge de Cros Escolar, Cursa Open i Social al CE Torrent de Llops

188
12è Cros Escolar
12è Cros Escolar

El Martorell Atlètic Club (MAC), amb el suport de l’Ajuntament de Martorell, organitza en la matinal d’aquest diumenge 10 d’octubre el XIII Cros Escolar Local. Una prova que se celebrarà a un circuit habilitat al Complex Esportiu Torrent de Llops des de les 09.30h, i que s’acompanya de la Cursa Open i la Cursa Social 2021. El període d’inscripció va finalitzar aquest dimecres, amb un total de 165 participants.

El Cros Escolar serà enguany l’única prova que se celebrarà del Campionat Escolar d’Atletisme, i s’estructurarà en 12 categories segons edat i gènere: nins, pre-benjamí, benjamí, aleví, infantil i cadet-. Les curses es faran al voltant de quatre circuits de diferent traçat i longitud -des dels 283 metres als 1.700-, començaran a les 09.30h i es perllongaran fins passat el migdia.

Horaris del XIII Cros Escolar, Cursa Open i Cursa Social

El director tècnic del MAC, Nacho Pinedo, apunta que amb l’actual estructuració “fem lloc per donar cabuda als més petits, els nins, amb una cursa només per a ells. Són els infants que han nascut l’any 2015 o després”. I afegeix que “en prebenjamins, correran nois i noies conjuntament a la mateixa cursa”.

D’altra banda, “qualsevol nena o nen que corri aconseguirà punts per al seu centre”. A efectes de classificació final, es reconeixerà a la primera, segona i tercera escoles d’un rànquing on se sumaran els punts de totes les curses i on s’atorgaran 6 punts per al primer de cadascuna; 5 al segon, 4 al tercer, 3 al quart, 2 a cinquè i 1 al sisè.

Nacho Pinedo, director tècnic del MAC

En el cas dels corredors nascuts el 2005 o més enrere, disposaran de dues modalitats de participació: l’Open -cursa de 2.980 metres- o bé al Social -de 1.770-. Aquesta darrera serà una de les novetats, que explica Pinedo: “Hem dividit la cursa Open en dos: l’Open per als federats, a la que afegim una cursa social una mica més curta i accessible, i que es pot córrer al ritme que cadascú vulgui”. El president del MAC afegeix que “hi tenim moltes esperances posades”.

Nacho Pinedo, director tècnic del MAC

Els millors corredors i corredores de cada categoria que no pertanyin al Martorell Atlètic Club podran ser convidats a un mes d’activitat guiada i a la participació, amb els equips del MAC, a dues competicions del Circuit Català de Cros.

Circuits el XIII Cros Escolar, Cursa Open i Cursa Social