L’associacionisme conflueix a una Trobada d’Entitats que arriba al quart de segle

2180
XXV Trobada d'Entitats (Foto: Grisphoto)

Prop de 150 persones s’han aplegat aquest vespre al teatre d’El Progrés en la XXV edició de la Trobada d’Entitats, que s’ha reprès després d’un any d’absència. La cita ha homenatjat el TIM Teatre i l’Associació de Veïns Font de la Mina per les noces d’or i d’argent. També ha reconegut la dilatada trajectòria de Francesc Querol en l’associacionisme, a les noves entitats, a les altes i baixes a les juntes directives i s’ha recordat a les persones que ens han deixat durant la pandèmia.

La Trobada ha tornat després de l’absència de l’any passat, a causa de la pandèmia. Hi han confluït persones implicades en el teixit associatiu cultural, esportiu, veïnal, de joventut, de gent gran, social o d’ensenyament de casa nostra. L’ha presentada la periodista martorellenca Assumpta Mera, i ha comptat amb les notes musicals de la cantant Beth i del guitarrista Pablo Garrido, i amb els parlaments de l’alcalde, Xavier Fonollosa, i de la regidora de Participació, Belén Leiva.

El TIM Teatre i l’Associació de Veïns Font de la Mina han pujat a l’escenari per rebre un reconeixement als seus aniversaris. Joan Beltran, president del TIM, ha destacat que “en aquests 50 anys hem tingut alts i baixos, però per la nostra entitat hi ha passat molta gent de manera desinteressada. Cal dir que porta molta feina fer una obra teatral, però ens ho passem molt bé, tant assajant com actuant”.

Joan Beltran, president del TIM Teatre

Una emotiva projecció ha recordat persones de l’associacionisme de casa nostra que ens han deixat durant la pandèmia.

Seguidament, s’ha donat la benvinguda a 3 entitats creades darrerament. Una d’àmbit juvenil -Apagatti Maker Spaces-, i dues de comerç -Comerç Amic de Martorell Torrent de Llops i l’Associació d’Empresaris dels Polígons de Martorell-.

També s’ha fet un comiat a les vuit persones que han deixat les juntes d’entitats, i s’ha saludat a les més de 40 que, per contra, s’han incorporat a l’associacionisme local.

Francesc Querol ha estat homenatjat per la seva dilatada trajectòria en el món associatiu. Un audiovisual he recordat el seu bagatge a entitats com el Patronat de la Cavalcada de Reis; l’Esplai de la Gent Gran de La Vila; El Progrés; La Tramoia o la Penya Barcelonista, entre d’altres. Querol ha dit que “és un plaer fer coses per aquest poble. Em venen ganes d’apuntar-me a totes les entitats, perquè hi veig gent entusiasta”.

Francesc Querol
XXV Trobada d’Entitats

Fonollosa: “A cap ciutat de la mida de Martorell hi ha tanta riquesa d’entitats”

L’alcalde, Xavier Fonollosa, ha expressat sentir-se “molt orgullós del teixit associatiu de Martorell” i ha recalcat que hi ha “més de 200 entitats i més de 10.000 persones que hi estan implicades. És una riquesa d’un valor incalculable, que no hi és en cap altra ciutat de la nostra mida arreu del país”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Fonollosa ha felicitat les dues entitats que celebraven l’aniversari i a Francesc Querol, de qui ha dit que “representa el millor d’una entitat. És generós, amable, solidari, encantador i mai té un no per a ningú”. Ha encoratjat les noves juntes i els membres que marxen, i ha conclòs que “des de l’Ajuntament ens tindreu sempre al vostre costat, ja que feu que Martorell sigui un poble plural, divers i cohesionat”. També ha agraït que durant la pandèmia “amb totes les activitats anul·lades, heu mostrat el costat més solidari”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

En la mateixa línia, la regidora Leiva ha destacat que “en aquests moments hem d’estar més agraïts que mai a les entitats. Gràcies en majúscules per la vida que doneu a Martorell, per no defallir i perquè sempre heu pensat què fer per ajudar”.

Belén Leiva, regidora de Participació de l'Ajuntament de Martorell

La tradicional fotografia de família a la platea del teatre, l’aperitiu i el lliurament d’obsequis de la Regidoria de Participació a les entitats han posat el punt i final a la Trobada.