‘Crea Zona Oberta’ porta al Muxart els millors artistes de la Biennal de València

1088
'Crea Zona Oberta'

L’exposició Crea Zona Oberta ha obert portes aquest divendres al Muxart Espai d’Art i es podrà visitar fins al 9 de gener de 2022. Mostra les obres d’una quarantena d’artistes guardonats amb Menció d’Honor a la Biennal de València 2017 i 2019. A l’acte inaugural hi ha assistit l’alcalde Xavier Fonollosa, el regidor de Cultura, Andreu González, i les membres de l’equip directiu de la Biennal, Marigela Pueyrredon i Rosa López. També hi ha estat present la cònsol de Mèxic a Barcelona, Maria Teresa Rosas, ja que tres dels artistes que hi exposen són mexicans.

Crea Zona Oberta forma part d’un projecte d’intercanvi expositiu que neix amb la finalitat d’establir lligams, projectar i donar a conèixer l’obra de diferents artistes contemporanis del territori. Els millors creadors de la Biennal de València s’exhibeixen ara al Muxart, mentre que artistes del Baix Llobregat Nord, protagonistes de la mostra Processos, que es va poder veure al Muxart fins al 24 de setembre, s’instal·laran a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC), del 16 de novembre de 2021 al 8 de gener de 2022.

Rosa López ha explicat que “tenim convenis de col·laboració amb diferents institucions perquè no només volem circumscriure’ns a València. Hem tingut col·laboracions amb la Casa Velázquez de Madrid o amb la Marte Feria de Arte Contemporáneo de Castelló”. López resideix a Capellades i, quan va conèixer el Muxart Espai d’Art, li va semblar “un edifici ideal i emblemàtic” on poder fer aquest internavi expositiu.

Rosa López, membre equip directiu Biennal de València

Marigela Pueyrredon ha remarcat que “aquest intercanvi és important perquè així donem visibilitat a les obres d’artistes que no només són valencians, sinó també d’altres països del món”. A la Biennal “nosaltres no atorguem premis sinó que seleccionem aquells artistes que més destaquen en el seu llenguatge, proposta, innovació o capacitat de fer-nos reflexionar. Una excel·lent oportunitat per apropar-se a la cultura vigent, al que s’està fent ara mateix en la cultura i l’art”.

Marigela Pueyrredon, membre equip directiu Biennal de València

L’alcalde Xavier Fonollosa ha destacat “el treball en xarxa i l’aprofitar creacions d’altres llocs perquè vinguin aquí i creacions de gent nostra perquè hi vagin a altres llocs. Crec que és una manera de treballar molt bona”. “És una exposició de molts artistes, molt diversos. No té un fil conductor, però el denominador comú és que les obres tenen un nivell de qualitat d’expressió artística impressionant”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La Biennal de València Ciutat Vella Zona Oberta és un projecte cultural, no lucratiu i amb vocació multidisciplinària, que pretén dinamitzar el panorama artístic del districte central de València i el teixit d’artistes, tallers i teòrics d’art que el conformen.
Fomentant la investigació i la creació innovadora, al voltant de la Biennal s’articulen, anualment, diverses activitats artístiques que aconsegueixen vincular tallers d’artistes amb espais públics i institucionals.

L’exposició Crea Zona Oberta n’és un exemple, essent partícip d’aquests esdeveniments i contribuint a posar en relleu la renovació de les arts i la participació social.