Diumenge El Progrés quedarà envaït per ‘Les pirates de terra endins’

409
SGRATTA

Diumenge, 4 de febrer (12.00h), el teatre d’El Progrés acull Les pirates de terra endins, de la Companyia Sgratta. Un esdeveniment programat per La Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil de Martorell dins de la programació del primer semestre de 2024 i que posa en valor les vides oblidades de les nostres àvies. S’inclou en l’abonament trimestral, es poden adquirir tiquets en línia i s’inclou en l’abonament gratuït ‘Vine al teatre’ per a alumnes de primària.

Les Pirates de Terra endins “és una llegenda basada en vides reals de dones pirates com Grace O’Malley, Anne Bonny o Mary Read”, com explica la responsable de comunicació de La Xarxa, Cristina Ramírez. Una cita recomanada per a infants de totes les edats, que ateny a la història de dues germanes de terres de secà, la Marina i l’Ona, que es qüestionen si mai han existit, realment, les dones pirates.

La pregunta se la fan “quan descobreixen un misteriós bagul que les portarà a recórrer un llarg viatge per anar a veure el mar”. Pel camí, aniran coneixent la història de Blanca Martingales, la Reina dels Pirates, i la seva extraordinària vida. Les dues protagonistes aniran a l’abordatge d’aventures i potser seran capaces de trobar algun tresor inesperat.

Cristina Ramírez, responsable de comunicació de La Xarxa

Les Pirates de Terra endins s’inclou en l’abonament trimestral engegat el mes passat. En cas de no disposar-ne, es poden comprar les entrades al preu de 6 euros -adults-, 3 euros -infants fins a 12 anys- i gratuït per als menors de 3, a Entrades.martorell.cat.

Igualment, Ramírez recorda que “els escolars de Primària dels centres de Martorell es poden abonar a la campanya ‘Vine al teatre‘ i assistir-hi amb un acompanyant a l’espectacle. Totes dues entrades seran gratuïtes”.

Cristina Ramírez, responsable de comunicació de La Xarxa

La Companyia Sgratta va néixer el novembre de 2012, fundada per Clara Gavaldà i Joan Cirera. De seguida se’ls va unir al projecte Paula Crespo, a la part tècnica, i ha anat creixent i incorporant nous membres: la Mònica Torra i el Robert Corominas.

Al llarg d’aquests anys han estrenat Sol amb la Lluna, amb el qual han guanyat dos premis del públic, De què fan olor els pets?, incorporant tècniques de manipulació de titelles i, La princesa en texans, una llegenda per trencar estereotips.

Les Pirates de Terra endins és la seva última proposta, on es posa en valor i es fan visibles biografies de dones pirata emprenedores i valentes perquè nens i nenes puguin emmirallar-s’hi. Tot plegat carregat de tendresa i de jocs de paraules, però sobretot amb molt d’humor, que és segell de La Companyia.