Èlia Cascalló disputarà el Campionat d’Espanya Sub23 d’Atletisme a Antequera

698

El passat diumenge 14 de gener la martorellenca Èlia Cascalló (2004) es va proclamar subcampiona de Catalunya al Campionat de Proves Combinades a pista coberta (Pentatló), en la categoria absoluta i en la Sub23. L’atleta del Martorell Atlètic Club, que va arribar a aquesta competició amb molt bones sensacions, tenia com a objectiu assolir el podi i la marca mínima per accedir al Campionat d’Espanya.

A la competició, celebrada a la pista coberta de Sabadell, Èlia Cascalló va començar amb la prova del 60m tanques, on va poder fer marca personal (9,90”). Després va competir a salt d’alçada, on va fer la marca de 1,55m. Al llançament de pes va fer 8,66m, quedant-se a 10 centímetres de la seva millor marca. Al salt de llargada va fer 5,26m i, finalment, als 800m, que és on es van acabar de disputar aquestes proves combinades, va fer un temps de 2’25”.

La jove atleta martorellenca va acabar en segona posició, amb 3.181 punts, quedant-se a només 19 punts de la marca mínima per entrar al Campionat d’Espanya de pista coberta. Però, gràcies a la repesca, es va poder classificar per al torneig estatal i competirà a Antequera (Màlaga) aquest cap de setmana del 3 i 4 de febrer.

Èlia Cascalló s’ha mostrat molt contenta i molt agraïda amb els seus entrenadors i el seu club per “la confiança dipositada i per poder-me ajudar a anar a les competicions i entrenar les hores necessàries per arribar-hi”.

Èlia Cascalló, atleta Martorell Atlètic Club

Cascalló, per aquest Campionat d’Espanya, es marca com a objectiu principal gaudir de l’experiència i, a l’hora de la competició, “m’agradaria assolir més de 3.200 punts i fer les màximes marques en totes les proves que sigui possible”.

El passat diumenge 21 de gener Èlia Cascalló va tornar a competir, en aquest cas al Campionat de Catalunya de pista coberta Absolut i Sub23, i es va adjudicar la medalla de plata en salt d’alçada, amb un salt de 1.57m (marca personal) i la medalla de bronze als 800m, amb un temps de 2’25”.

L’atleta del Martorell Atlètic Club assegura que no s’esperava aquest resultat perquè “la meva especialitat són les proves combinades, no les especifiques. Només esperava fer marca a les dues proves i, per tant, puc estar molt contenta per pujar al podi”.

Per tant, Cascalló, arriba al Campionat d’Espanya en un bon estat de forma i l’afronta amb molta confiança: “a les proves combinades, en ser cinc competicions dins d’una, no pots decaure. He de ser forta, intentar confiar al màxim i pensar que encara tinc més oportunitats”.

Èlia Cascalló s’ha preparat per a la competició d’aquest cap de setmana fent entrenaments bastant regulars, sense carregar el cos per evitar lesions. També, ha insistit a millorar la tècnica d’alguna de les proves, sent consistent i entrenant els dies recomanables pels seus entrenadors.