Diumenge es constitueix el Consell d’Infants de Martorell del curs 2023-24

517
Consell Infants 2022-2023
Consell Infants 2022-2023

Diumenge 28 de gener, a les 11.00h, al Teatre El Progrés tindrà lloc l’acte institucional de constitució del Consell d’Infants de Martorell. Aquest curs 2023-24, el conformen un total de 39 infants: 14 alumnes de 4t, 12 de 5è i 13 de 6è de Primària.

L’acte comptarà amb l’assistència de l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa; la regidora d’Ensenyament i Salut, Soledad Rosende; la regidora d’Infància i Adolescència, Belén Leiva, i la regidora de Teixit Associatiu, Cooperació i Participació, Àngels Sòria.

Els alumnes de 6è, que aquest any deixen el Consell d’Infants, alguns dels quals passaran a ser assessors d’aquest òrgan, lliuraran el material de treball als nous consellers de 4t de Primària, que s’hi incorporen aquest curs.

Els membres de 5è presentaran el treball fet el curs anterior. Dividits en tres grups, explicaran la sessió de treball sobre Igualtat de Gènere; l’elaboració dels anuncis dels Pressupostos Participatius dels Infants, i el treball fet sobre els drets dels Infants.

Durant l’acte, es projectarà un vídeo d’UNICEF introductori i els alumnes explicaran, un per un, com valoren el seu pas pel Consell d’Infants. L’alcalde, juntament amb les regidores, lliuraran un petit obsequi als alumnes de 5è i un regal de comiat als alumnes de 6è.

Promoure la participació social dels infants

El Consell d’Infants de Martorell es va crear el curs 2015-2016 i el formaven alumnes de 4t de Primària de les escoles de Martorell. El curs següent, els alumnes del primer Consell d’Infants van continuar i es van afegir nous membres escollits entre els alumnes de 4t d’aquell curs (2016-2017). I des d’aleshores, el Consell està format per alumnes de 4t i 5è i alumnes de 6è que, si acabat el seu mandat de dos anys, volen continuar, continuen en qualitat d’assessors i assessores.

Els membres del Consell s’escullen a les escoles. Cada classe de 4t i de 5è de Primària té el seu representant al Consell d’Infants. Els consellers i conselleres es trien quan estan a 4t de Primària i continuen al Consell dos o tres cursos.

El Consell d’Infants és un òrgan de participació regulat per una metodologia pròpia que es va treballar amb els centres educatius de Martorell i que busca promoure la participació dels menors en les decisions que pren l’Ajuntament de Martorell i en tot allò que els afecta.

Com que no és un òrgan de creació obligatòria, no hi ha cap norma o procediment que en reguli el seu funcionament, així que es va decidir treballar amb una metodologia que, realment, fomenti la participació i no imposi mecanismes que donin rigidesa al seu desenvolupament.