DiVers omplirà Martorell de poemes amb el lema ‘Caminem sense pressa’

695

Martorell torna a celebrar, del 16 al 19 de març, el Festival DiVers, que aquest any assoleix la 7a edició. La cita englobarà una quinzena d’actes, entre lectures poètiques, presentacions de poemaris i maridatges amb altres disciplines artístiques. El focus se centrarà a cinc escenaris diferents de La Vila.

‘Caminem sense pressa’ és l’eslògan que encapçala aquest DiVers. És una frase sorgida d’un poema de la cerverina Rosa Fabregat, “reconeguda amb el Premi Nacional de Cultura 2022, i que va guanyar el Premi Vila de Martorell de poesia l’any 1978, un certamen que, tant en català com en castellà, han guanyat poetes molt importants”, destaca el regidor de Cultura de l’Ajuntament, Andreu González.

González recalca, a més, que “el DiVers és un festival ja consolidat” i que “té tota la coherència del món que se celebri en un poble on fa quasi 50 anys que hi tenim un Premi de poesia consagrat a aquesta disciplina”.

Andreu González, regidor de Cultura de l'Ajuntament

Hi haurà cinc escenaris a La Vila: El Muxart, Espai d’Art i Creació Contemporanis; la plaça de la Vila; Cal Nicolau; la Casa de Cultura de La Vila i l’Enrajolada Casa-Museu Santacana. Serà multidisciplinari i la poesia “s’hibridarà amb altres arts que li són afins”.

Andreu González, regidor de Cultura de l'Ajuntament

El DiVers s’iniciarà dijous amb el cicle del CreArt que aquest març és dedicat a la poesia amb el taller ‘Dibuixem poesia’ (a l’Enrajolada, 17.30h), i la presentació de les obres Un llum que crema (de Jordi Llavina) i El món en suspens, d’Àlex Susanna (Cal Nicolau, 19.30h), “dos poetes molt vinculats amb el Premi Vila”, destaca González.

Divendres, Ràdio Martorell dedicarà el programa ‘Mil Moments Musicals’ -de 09.00 a 11.00h amb Assumpta Mera- a la poesia. A la tarda, es presentarà l’exposició ‘El meu nom. Identitats’ (Cal Nicolau, 17.00h) i, en el mateix escenari (20.00h) tindrà lloc el recital poètico-musical ‘Cinc quadres i una cançó’, amb Maria Ribera, Jordi Sàbat i Maria Borràs. Abans, (18.00h) es projectarà ‘El club dels poetes morts’ a la Casa de Cultura.

Dissabte serà el dia central. Al matí, des de les 10.30h, hi haurà un mercat a la plaça de la Vila amb activitats per a famílies amb infants: ‘Primeres poesies’ -de 0 a 3 anys-, i ‘Històries en moviment?, ‘Poesia de mercat’ i ‘Pintem poesia’ -a partir de 4-, al Muxart. A més, durant tot el matí hi haurà presentacions de poemes. A les 13.00h un vermut amb versos de Rosa Fabregat i música de David Pradas i Nu Miret a Cal Nicolau.

En aquest mateix escenari se celebrarà a les 18.00h el ‘Viu el Premi Vila de Martorell’, amb poetes guanyadors del certamen com Imanol Ulacia, Joan Manuel Homar, Andrea Montoya, Júlia Folqué i Eva Arias, amb Daniel Vidal al piano. Seguidament (20.00h), concert de cançó amb Rafael Quirant i Jesabel Esbrí Rodríguez.

Per cloure, el diumenge 19 de març, l’actor Jordi Boixaderas -acompanyat de Miquel Jordà al saxo- oferiran l’aperitiu poètic ‘Temps fràgils’.

D’altra banda, el DiVers serà també als aparadors de botigues “de La Vila i de la rambla de Pep Ventura. Convido els conciutadans a visita-los i, a més de firar-s’hi, a gaudir d’aquests versos de la il·lustradora martorellenca Anna Alzina i d’estudiants de la població”.

Andreu González, regidor de Cultura de l'Ajuntament

A les xarxes es poden compartir fotografies i continguts amb el hashtag #DiVersMartorell. Consulteu a entrades.martorell.cat el seguit d’actes que precisen d’inscripció prèvia.