Dotze martorellencs coneixen un projecte de La Marató per combatre el càncer d’estómac

943
Visita al Parc Taulí de Martorell amb els 25 anys de La Marató de TV3

Una dotzena de membres de la plataforma Martorell amb els 25 anys de La Marató de TV3 han visitat aquest dimarts al matí les instal·lacions de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell. Ho han fet convidats per La Fundació de La Marató en agraïment per la tasca solidària feta el passat 18 de desembre, en la que van recollir més de 30.500 euros per a la causa. Els martorellencs han visitat els laboratoris del centre hospitalari en els que, amb l’ajut d’instrumental provinent de La Marató, es treballa en la detecció precoç del càncer d’estómac.

La jornada la impulsa la Fundació de La Marató en diferents centres hospitalaris per difondre a la població la importància de la recerca i l’aportació que es fa gràcies a aquesta iniciativa solidària de la Televisió de Catalunya. En aquesta ocasió, la visita l’han feta una trentena de persones, amb dotze integrants de la plataforma martorellenca, acompanyats per la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació de l’Ajuntament de Martorell, Míriam Riera. Primerament, han visionat una projecció sobre els projectes d’investigació de diferents malalties en els que contribueix La Marató de TV3.

Recerca per a la detecció precoç del càncer d’estómac

Tot seguit, els visitants han estat rebuts pel doctor Eduard Monsó -director del Servei de Pneumologia del centre- i pels investigadors Xavier Calvet i Sergio Lario. Com explica la coordinadora de la plataforma a Martorell, Juanita Ponce, “ens han explicat que al Parc Taulí s’han centrat en la recerca al voltant de les malalties gàstriques, com ara els càncers d’estómac”. L’aportació d’un robot i una màquina especial “permet als investigadors analitzar les mostres de cèl·lules extretes de biòpsies amb més celeritat: si abans analitzaven les mostres de 90 en 90, ara ho poden fer de 384 en 384, i de manera molt més ràpida”, afegia Ponce.

Els resultats de l’anàlisi de les mostres permet “tant detectar el càncer com descartar les altres situacions. Aquest pas és molt important, perquè ens han dit que el càncer d’estómac no dona síntomes fins que es troba en un estadi força avançat. Per tant, tot avenç que es pugui fer suposa una millora que reverteix en la salut de tots nosaltres”.